Kabalist Özgür Hisseder Mi?

Soru: Bir Kabalist özgür hisseder mi? Neden ve ne için özgürdür?

Cevap: Bir Kabalist içeride iki parçaya ayrılmıştır. O, Yaradan ile form eşitliği olan parçasını hisseder, yani maddesel dünyanın üstünde olduğunu hisseder.

Kendisini Yaradan’a adapte eder, Onunla özdeşleşir ve kendini var olan her şeyin üzerine yükselmiş hisseder. Dahası Yaradan’a itaat etmek, kendini adamak, kişinin egoizminin iptalinin üzerinde gerçekleşir ve bu nedenle özgürlük olarak hissedilir. Yaradan’ın üstünde hiçbir şey olmadığı için dolayısıyla Yaradan’a köle olmak yanılgı değildir. Bu bir özgürlük duygusudur, çünkü Yaradan, varoluşun en üst seviyesidir.

Ve bir Kabalistin diğer parçasıyla, Yaradan’la tüm egoistik arzularında, sevgi ve ihsan etme için ıslahta tam bir yapışmaya ulaşmadan önce, özgürlük gibi hissetmez. Aksine, bu dünyadaki birinden daha kötü hisseder, çünkü hiçbir şeyin ona baskı yapmadığı hissinde, yanılsamasında kalır.

Bununla birlikte, Kabalist, egoizminin gücünün altında olduğunu bilir ve bu nedenle esaret duygusu çok zahmetlidir, üzerinde ağır yük olur. Bu, her nasılsa tam da onu ileriye doğru iten şeydir.

Does A Kabbalist Feel Free?

Ne yazık ki, bu ögeye yorum yapma özelliği kapatılmış.

"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed

Sonraki yazı: