Hayatın Manasını Anlamak

Soru: Eğer kişi her durumda Yaradan’a gelecekse, o zaman neden sınırsız kitaplar okuyarak kendimizi aşırı yüklüyoruz?

Cevap: Kendinize herhangi bir şeyle aşırı yüklemenize gerek yoktur. Sadece bir insanın arzusuna göre hareket ettiğini ve burada herhangi bir zorlama olamayacağını anlamanız gerekir. Kabala Bilgeliği, en üst düzeyde kendini gerçekleştirme ihtiyacı hisseden insanlara kendini sunar. Ancak bunun için bir insanın içsel arzusu olmalıdır.

Yaşamın anlamını ifşa etme arzusundaydım. Bundan başka bir şey bilmek istemiyordum. Geriye kalanların hepsinin insan tarafından icat edildiğini anladım, ancak yaşamın anlamı doğanın en yüksek seviyesinden, belki de aklından gelmelidir.

Soru: Bunu kaç yaşındayken hissetmeye başlamıştınız?

Cevap: Altı ya da yedi yaşındayken bunu bilmek zorundaydım. Bununla birlikte, benim için bu, antropoloji ve kozmolojiye olan ilgimle karıştı, ya kazıp yeryüzünün altına girmek ya da Dünya’nın sınırlarının ötesinde uzaya gitmek istedim. Diğer her şey – inşaatçı, doktor, uçak tasarımcısı olmak -beni pek ilgilendirmedi.

Eğer bir kişi hayatın anlamını ifşa etme arzusuna sahipse ve sadece az sayıda insan bu arzuya sahipse, o zaman Kabala çalışmaya başlar. Bu sırrı kendi içinde ortaya çıkarmalıdır. Ve din açısından bir şeylere inanmak için değil, ancak tam olarak ifşa etmek için.

Başka bir deyişle, ifşa edilmesi gereken gizli kuvvetler vardır. Bu perdeye girdiğimizde, dünyamızın kabuğunun arkasında ne olduğunu göreceğiz. Bunu, kesinlikle hayali düşünce ve arzular olmadan sadece duyusal organlarımızda açık bir şekilde elde etmeliyiz.

Understand The Meaning Of Life

Ne yazık ki, bu ögeye yorum yapma özelliği kapatılmış.

"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed

Önceki yazı: