Sevgi Ne İle Başlar?

Soru: Mutlak sevgi nedir ve neden ebeveynler ve çocuklar arasındaki ilişkilerde bile mümkün değildir?

Cevap: Gerçek şu ki, kelimenin tam anlamıyla, dünyamızda sevgi yoktur.

Kabala’da sevgi, her şeyi başka bir kişiye verdiğim, içimde hiçbir şey bırakmadan bütün beklentilerimle onun içinde var olduğum bir koşuldur. Kalbim boştur, aklım boştur, güçlü yönlerim boştur ve ben her şeyi başkalarına veririm. Buna “sevgi” denir. Dünyamızda böyle bir şey yoktur.

Başka bir deyişle, doğduğumuz ve bugün bu kadar mutlu olarak var olduğumuz egoist niteliklerimizde böyle bir fırsatımız yoktur, çünkü egoizm kesinlikle farklı çalışır. Onu nasıl büktüğümüz önemli değil, o yine dönecek ve her şeyi onun için iyi bir yolla yapacaktır.

Başkalarına bir şeyler versek ve onlara iyilik dilesek bile, bunun nedeni yalnızca ondan biraz fayda gördüğümüz içindir ve bunun için iyi dilek ya da başkaları için iyi şeyler yapmak değerlidir. Bu nedenle, sevgi yoktur. Sadece egoizmin tamamlanması vardır.

Sevgi, grupta birbirimizle çalışmaya çalıştığımız,  ilişkileri düzeltmek için sanki ihsan etmek, paylaşmak ve onlumuzda kendimizden başkalarına özgecil bir şeyler aktarmayı isteme gerçeğinden hareketle başlar. Ancak, yapamayız. O zaman bizlere, ihsan etme gücünden, sevgi gücünden yoksun olduğumuz açıkça belli olur.

Bu durumda, bulma, ifşa etme, farkına varma ve alma ihtiyacı doğar. Başlangıçta, doğada ihsan etme ve sevme niteliği vardır – Yaradan’ın niteliği. Bunun anlamı, bu gücün bir kısmını Yaradan’dan almamız gerektiğidir.

Bu nedenle, onluda, birbirimize ihsan etme ve sevgi ile doğru muamele etmeye çalıştığımızda, bunu yapamayacağımızı görürüz, anlarız. Sonra hepimiz Yaradan’dan talep etmeye başlarız: “Bizlere, ihsan etmenin, sevginin ve birbirimizle doğru ilişkiler kurmanın gücünü ver. Bizi ıslah etmen gerek. Bize yardım etmelisin.” Ve biz bu gücü alırız.

Böylece Yaradan – ihsan etme ve sevme niteliği, aramızda ifşa olur. Gerçekten bunu yapmak mümkündür. Bizim laboratuarımız, her şeyi sık sık birlikte tartıştığımız, kararlar verdiğimiz, hareket ettiğimiz, bu olumlu gücü kendi üzerimize çektiğimiz ve uyguladığımız onlumuzdur. 

Yorum: Her zaman, Yaradan’ın insanlar arasındaki ilişkilerde ifşa olduğunu söylüyorsunuz.

Cevap: Sadece onluda, insanların kendi aralarında doğru bir şekilde bir araya gelmesinde ve aralarındaki doğru bağlantıda. Bu basit değildir. Bu, açık, net bir metodolojiye göre uzun bir süre işler.

What Does Love Begin With?

Ne yazık ki, bu ögeye yorum yapma özelliği kapatılmış.

"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed