Hızlı Kabala İpuçları – 4/23/17, Bölüm 2

Soru: Eğer ruh herkes için tekse ve ruh nitelikler açısından Yaradan’a benzerlikse, bu, Yaradan’a olan benzerliğin de aynı zamanda herkes için tek olduğu anlamına mı geliyor?

Cevap: Hayır, herkes kendi parçasına sahiptir. Sonuçta hepimiz ortak ruhun birer parçasıyız ve her parça tamamen benzersizdir. Yaradan’a benzer olmak, doğanız gereği, kim olduğunuza göre, kişinin bir parçasını egoistik formdan özgecil bir forma dönüştürmek anlamına gelir.

Soru: Kabalaya göre, bir insandan ne kadar nefret edersen, onu sevmekle ruhunu o kadar çok doldurmuş olacağın doğru mudur?

Cevap: Eksi ne kadar büyük olursa, bunun üzerinde yarattığı artı o kadar fazladır ve sonuç olarak, ruhunuz o kadar büyük olur.

Soru: Neden bazen ruhun Yaradan’ın bir parçası olduğu ve bazen de bunun yaratılış, alma arzusu olduğu söyleniyor?

Cevap: Aynıdır, çünkü onun dolmasına göre ruh Işık’tır ve doğasına göre o yaratılıştır, Yaradan’a zıt olan arzudur. Başka bir deyişle, bir ruh iki zıt kısımdan oluşur.

Soru: Başlangıç ve bitiş Yaradan tarafından belirlendiyse, ruhumun özgür iradesi nedir?

Cevap: Özgür irade kendi başınıza bu sona ulaşmaktır, böylece “sopayla mutluluğa” zorlanmazsınız, ama onu kendiniz arzularsınız.

Soru: Eğer insanları sevip, onlara yardım edersem, Yaradan Işık’ı bana iletecek mi?

Cevap: Hayır. Yaradan sadece senin aracılığınla hiçbir şey yapmayacak. Yalnızca grupta olduğun zaman, Kabalistik kaynaklarda anlatılan tüm koşulları yerine getiriyorsan.

Soru: Kabala, sevgi ile ilgili bir bilim midir?

Cevap: Evet, gerçek sevgi, Kabala’yı anlamanın bir sonucu olarak ortaya çıkan bir şeydir.

Blitz Of Kabbalah Tips – 4/23/17, Part 2

Ne yazık ki, bu ögeye yorum yapma özelliği kapatılmış.

"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed