Geleceğin Toplumu: Yaradan İle Ortak Olmak

Soru: Yaşam “Her biri yeteneklerine göreden, her biri kendi gereksinimlerine göreye” prensibine dayanarak, pratikte neye benzeyecek? Ticaret ve finans gibi uygulamalar devam edecek mi, yoksa geçmişe ait bir şey mi olacaklar? 

Cevap: Her şey, konuştuğumuz toplumun seviyesine bağlı, çünkü o bugün ya da yarın inşa edilmeyecek. Bu, insanlara bağlı olan çok uzun, kademeli bir süreçtir.

Bu nedenle hiçbir zaman sınırlaması olamaz. Çok şey bu yola başlaması gereken toplumun acısına bağlı. Rusya’da acı, açlık, tahribat vb. yapay olarak dayatıldı. Buna ek olarak, bunun öncesinde Birinci Dünya Savaşı yapıldı.

Fakat esas olarak, burada insanların farkındalığı gereklidir. Ve acı çekme ihtimalinin farkına varmak, kendine acı çektirmeye eşlik etmemelidir. Bu önce gelir.

İkinci olarak, dünyada kademeli olarak yeni bir eğitim uygulamak gerekiyor. Bir insanın bu yöntemi gerçekten anlaması ve küçük gruplar halinde uygulaması ve üst Işık’ı çekmesi zorunludur.

Rus komünistlerinin problemi neydi? Dine karşı çıkmak zorunda kaldılar. Kendileriyle din arasında bir bağ olan doğru teması yaratamadılar. Yani eğer üst güç, üst yönetim varsa, o halde kendimizi kontrol eden biz değil, başkasıdır. Onların sorunu buydu.

Ve Kabala buna çok basit bir cevap verir. Elbette, üst yönetim her şeyden sorumludur, fakat “tanrı”nın altında onun küçümsenen köleleri gibi yürümekle değil, aynı zamanda Yaradan ile ortak olma yolunda kendimizi değiştirmek zorundayız.

Society Of The Future: Becoming Partners With The Creator

Ne yazık ki, bu ögeye yorum yapma özelliği kapatılmış.

"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed