Bir Yer, Bir Arzudur

Soru: Yaratılış nasıl oluşturuldu ve kuruldu?

Cevap: Ben öğrenciyken, evrenin ebedi olduğunu ve başlangıcı ve sonu olmadığını, boyutlar ve zaman olmadığını düşünürdüm. Bu bilimsel bir bakış açısıydı.

Sonra aniden, bir noktada her şey darmadağın olmaya başladı ve bilim adamları evrenin sadece 14 milyar yaşında olduğunu söylemeye başladılar. Fizikçiler bundan önce hiçbir şey olmadığını ve onlara inanmamız gerektiğini söylediler. Öyleyse evren yerine orada ne vardı? Hiçbir şey. Bir yer var mıydı? Hayır, yoktu.

Peki, nereden geldi? Belki bir boşluk vardı ve sonra yıldızlar ortaya çıktı? Hayır, hiçbir boşluk yoktu.

Bu mantıklı görünmeyen bir şeydir.

Soru: Ve Kabala bilgeliği ne diyor?

Cevap: Kabala bilgeliği de aynı şeyi söylüyor. Bilim adamları, Kabala bilgeliğine olan görüşlerini daha da yaklaştırıyor, çünkü ego gelişti ve ona yaklaşıyor.

Soru: Peki, yaratılış öncesi orada ne vardı – alma arzusu mu?

Cevap: Alma isteği ortaya çıkmadan önce, orada sadece ihsan etme arzusu, Yaradan, Işık vardı.

Arzunun yeri yoktur. Aslında kendisi yer olarak adlandırılır. Örneğin şimdi yemek yemeye arzum varsa, bu arzuyu mahvettiyseniz, iştahımı kaybettiğimi hissederim. Arzu bir yere sahip mi değil mi?

Eğer arzuyu kaybettiysem, çok acıkmış olsam bile kendimi yemek yemeye zorlayamam. Bu, arzumun bir yer olduğu ve benim boş midem olmadığı anlamına gelir.

Soru: Arzu nerede?

Cevap: Hiçbir yerde. Midemi kontrol edebilir ve boş olduğunu söyleyebilirim. O yemek ister, ama size söylüyorum, eğer hiçbir şey istemiyorsam, küçük bir parça bile ağzıma girmeyecektir! Bu, maddesel dünyada, bir arzuyu içeren yere işaret edemezsin anlamına gelir.

A Place Is A Desire

Ne yazık ki, bu ögeye yorum yapma özelliği kapatılmış.

"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed