Sorularınıza Cevaplar, Bölüm 179

Soru: “Ve komşunuzu kendiniz gibi seveceksiniz” yasası, ilk kez ne zaman ve kim tarafından ilan edildi? Kaynağa referans vermek mümkün müdür? Kabul edilen görüş, yasanın Leviticus kitabında yer alması ve yasanın Rabbi Akiva tarafından ilan edildiği yönünde bir görüş var.

Cevap: Bu yasa, yaratılışın tüm bölümlerinin, tek bir ağ gibi, genel tutumu hakkında bir kanun olup, nasıl veya kim tarafından yazıldığı önemli değildir. Ancak Bereshit Rabba 24’e bakmak mümkündür. “Komşunuzu kendiniz gibi sevin (Levililer 19, 18) Rabbi Akiva: Bu Tora’da büyük bir kuraldır, der.

Soru: Neden Zohar Kitabında, kötülüğün yeryüzünde hayat için gerekli bir şart olduğu ve Adem günah aracılığıyla diğer insanları üretti, yazıyor? Eğer tüm dünyevilik, O’nun formuna ve imgesine göre Tanrı tarafından yaratılmışsa, kim, ne için kötülüğü yarattı ve Tanrı neden bir insanı sorumlu tutar ve sevmez ve kötüyü cezalandırır? Mükemmel bir Tanrı, nasıl çirkin bir günah yaratabilir?

Cevap: Yaradan tarafından şöyle söylenmiştir: “Kötü eğilimi ben yarattım ve Tora’yı şifa olarak yarattım, onun içindeki Işık kişiyi iyiye geri getirir.” (Kiddushin 30:2)

Answers To Your Questions, Part 179

Ne yazık ki, bu ögeye yorum yapma özelliği kapatılmış.

"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed

Sonraki yazı: