Manevi Yasaları Nasıl Öğrenebiliriz?

Soru: “Genel ve özel eşittir” yasasının manevi anlamı nedir? Bu genel yasadan ne öğrenebilirim?

Cevap: Genel ve özel eşittir demek, özel hakkında bilgi edinirsem, bundan genel hakkında bilgi edinebilirim demektir. Eğer ortak bir noktaya erişirsem, o zaman aynı derecede onun her parçasına nüfuz edebilirim.

Tek bir kanun vardır: Birbirlerine benzedikleri zaman Işık ve arzunun karşılıklı işbirliği. Işık ile arzunun birbirine benzediği zaman, karşılıklı işbirliği. Bu hem yaratılışın bütününde hem de onun en küçük parçacıklarının her birinde keşfedilebilir.

Örneğin, dünyamızda bir jeolog, küçük bir parçayı bir dağdan ayırabilir ve buna göre dağın tamamı hakkında çok şey keşfedebilir ve bilebilir. 

Soru: Bu, yine de, manevi yasaları, dünyamızın örneklerine göre, özellikle genel ve özel eşittir yasasından açıklamanın mümkün olduğu anlamına mı geliyor?

Cevap: Bu, dünyamızı da açıklamayı mümkün kılan tümevarımsal bir yasadır. Ancak bu tamamıyla rasyonel bir açıklama konusundan bahsetmez. Bir insanın ruhsal nitelik kazanması için onları hissetmesi gerekir.

Sonuçta, o, dünyamızı hisseder ve ondan inceler. Bu nedenle, üst dünyayı hissetmek ve onu duygularından öğrenmek zorundadır, aksi takdirde onun argümanları asılsız olacaktır.

Ben Kabala kitabını alıp, okuyup ve sonra herkesi bunun gerçek olduğuna ikna edemem. Ve sonra ne var? Kişi içinde söylenenleri nasıl kullanır? Bunların hepsi nerede bulunur? Her şeyden önce, manevi niteliklere ve güçlere erişmek bana bağlıdır. Onlar benim içimde olmalılar ve sonra ben kitapta yazılmış olanı uygulayacağım.

How Can We Learn Spiritual Laws?

Ne yazık ki, bu ögeye yorum yapma özelliği kapatılmış.

"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed

Önceki yazı: