Kabalistler Neden Aile Kurmayı Tavsiye Ediyor?

Soru: Kabalistler aile kurmayı tavsiye eder. Bu, insanın manevi gelişimini nasıl ve neden etkiler?

Cevap: Belki de geçmişte olduğu gibi bu artık bizim zamanımızda önemli değildir. Fakat ilke olarak, bir aile kurma şartı, her kuşakta ve özellikle de şu anda değişen maddi ihtiyaçlardan kaynaklanmamaktadır; ancak bunun nedeni dünyamızdaki aile birliği içerisindeki yaşam çerçevesinde, Üst dünyaya benzemek zorundayız.

Üst dünyada, karşıtlar arasında daima bir bağlantı vardır ki bu, fiziksel dünyada eril kısım ve dişil kısım olarak yerleştirilmiştir. Bu nedenle, erkek Kabalistlerin evlenmesi için bir gereklilik vardır.

Her zaman kadınlar evlenmek isterken, erkekler bunu istemiyordu. Bizim zamanımızda, her şey tersidir. Erkekler, özellikle de Kabala bilgeliği onları zorladığı için evlenmeyi kabul edebilirlerken; kadınlar artık aileler kurmak istemiyorlar, çünkü onlar için zorunluluk olmadığına inanıyorlar. Bu nedenle, yine de sorun var.

Bu konuyla basitçe ilgileniyorum. Eğer evlenmek istiyorsanız evlenin ve eğer istemiyorsanız evlenmeyin. Ancak eğer evlenirseniz, o zaman yüksek hedefe ulaşmanıza yardımcı olacak bir eş seçin.

Why Do Kabbalists Recommend Establishing Families?

Ne yazık ki, bu ögeye yorum yapma özelliği kapatılmış.

"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed