Kabala Bilgeliğinin Temelini Oluşturan Bilgi Kaynağı Nedir?

Soru: Kabala bilgeliğinin ardında ne tür bir derinlik bulunmakta?

Cevap: Cansız, bitkisel, hayvansal ve insan doğasında, onların tüm form ve olasılıklarında, Kabala bilgeliği tarafından açıklanmayan hiçbir şey yoktur.

Açıklama bilimsel ve kesindir, doğada sadece iki kuvvetin, pozitif kuvvet ve negatif kuvvetin var olduğu, tek bir kritere dayanır ve onlar aralarında yaratılışın tüm unsurlarını, tüm özelliklerini ve tüm yasalarını yaratırlar. Kabala bilgeliğinin kullanılması bize, her şeye yaklaşabilmemiz için bilginin evrensel ve somut sistemi üzerinde durma imkânı verir.

Soru: Fizik bilimi birkaç yüzyıldır üzerinde çalışılmış ve araştırılmıştır, oysa Kabala bilgeliği 5000 yıldan fazla varlığını sürdürmüştür, ancak hiçbir yerde öğretilmemiştir. Neden bu böyle?

Cevap: Fizik bilimi, Kabala bilgeliğinin içine dâhildir ancak bu, en düşük maddenin seviyesi, dünyamızın cansız seviyesi ile ilgili bir bilimdir ve içinde hiçbir şey yoktur; ruh yoktur, işleyiş yoktur. O sadece yüksek güçlerin cansız sonucudur.

Soru: Kabala bilgeliğinin bütün dünyevi bilimler için temel olduğunu söylemek mümkün müdür?

Cevap: Tüm bilimler için temel HaVaYaH’dır; Bunlar, üst safha, Keter’den, üst Işık’ın uzatılmasının, genişlemesinin dört safhasıdır.

What Is The Source Of The Knowledge That Underlies The Wisdom Of Kabbalah?

Ne yazık ki, bu ögeye yorum yapma özelliği kapatılmış.

"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed