Kabala Bilgeliği’ne Kim Yatkındır?

İnsan, tamamen kötülük ve alçaklık içinde yaratıldı, yazıldığı gibi “Vahşi bir eşeğin sıpası, bir erkek doğar.” Ve kişinin bedenindeki tüm kaplar, duyuları ve nitelikleri ifade eder ve özellikle düşünce, bütün gün ona sadece kötülük ve hiçlik verir. (Zohar Kitabı, “VaYera”).

Bu doğuştan nasıl yaratıldığımızdır ve bugün bu insanlığın tamamında ortaya çıkmıştır.

Avustralya, Yeni Zelanda, Afrika, Güney ve Kuzey Amerika, Avrupa, Rusya, Çin, Japonya ve diğer ülkelerde öğrencilerimiz var. Bu, dünyanın zaten, insanların gerçekten manevi bir yükseliş algıladıkları bir koşula geldiğini gösteriyor. Onların dünyevi egoizmi, birinin itip yukarı yükselebileceği seviyeye ulaştı.

En büyük eksikliklere sahip olan o Kelimler (kaplar) en önemli hale geldi. Bu, onlardaki ifşanın ölçüsünün en büyük olduğu anlamına gelir.

Bu doğaldır. Eğer bir kişi büyük egoizme sahipse, o daha fazlasını ifşa edecektir. Örneğin, milyarder olmak isteyen bir kişi genellikle Kabala bilgeliğine yatkın değildir.

O, içinde usta, uzman noktaya sahip bir kişiyi çeker, bunu hayatı boyunca yapmaya değer olup olmadığını derhal söyleyebilir. Bunu zihninde değil ancak içsel hissiyatlardan, duygulardan algılar.

Kişi Kabala’ya gelir, çünkü çok içsel bir şeyi aramaya ihtiyacı olduğunu anlar; o, hayatın anlamı hakkında endişelidir, para, şöhret veya şeref hakkında değil. Bu zaten tamamen farklı bir cevap gerektirir.

Who Is Predisposed To The Wisdom Of Kabbalah?

Ne yazık ki, bu ögeye yorum yapma özelliği kapatılmış.

"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed

Sonraki yazı: