Hızlı Kabala İpuçları – 19/2/17

Soru: Bazen kongrelerde kendimi zırh giymiş gibi hissediyorum: Çevremdeki herkes mutlu ve doluyken, ben boş hissediyorum. Ne yapmalıyım?

Cevap: “Kafanızı kapatmanız”, başkalarıyla bütünleşmeniz, dans etmeye başlamanız veya başka bir şey yapmanız gerekir. Eğer hiç bir şey yardımcı olmazsa, o zaman sebze soymak için mutfağa gidin.

Soru: Kişi ortak arzuya nasıl yükselebilir?

Cevap: Kendi içinizdeki Yaradan için özlemi açığa çıkarmalısınız. Fiziksel bedeni aşağıda bırakın ve tüm dostlarınızla birleşerek, Yaradan için özlemi yükseltin.

Soru: Ben pratik biriyim, bir teorisyen ya da mistik değilim. Kendimi geçersiz kılmazsam ve egoizmimi yok etmezsem, o zaman pratik çalışmayı yapamayacağım. Egomu, egonun kendisinden nasıl iptal edebilirim?

Cevap: İlk olarak, egoyu iptal etmezsiniz; uyandırdığınız üst Işık yapar. İkincisi, ego bizim için gereklidir ve hiçbir şekilde yok edilmemelidir. Doğada herhangi bir şeyi yok etmek yasaktır! Sadece bağ ve sevgi yoluyla, egoizmin üstüne yükselmek bize kalmıştır.

Soru: Tek bir beden gibi bir arada duran, bir kötülük şehrini yenilgiye uğratmak neden mümkün değildir?

Cevap: Onları yenmek mümkün değildir, çünkü onlar aynı zamanda üst Işık’ı kendilerine çeken bağlantı gücüne sahiptirler; aralarında üst Işık bulunduğu sürece, onları yenmek mümkün değildir. Onlar, O’nun tam tersi olsalar bile, Yaradan’ın koruması altındadırlar. Yaradan, doğanın genel kanunudur.

Soru: Rock konserlerinde veya futbol oyunlarında olduğu gibi büyük bir kitlede bir araya gelen insanlar neden coşku yaşıyorlar?

Cevap: Bunu yaşarlar, çünkü arzuları bir araya toplanır, ancak bunun maneviyatla ilgisi yoktur.

Soru: Baal HaSulam, yedi öğrencisine, manevi dünyaları keşfetmek için kıvılcımlarını bir yerde toplamalarının yeterli olduğunu yazmış. Eğer öyleyse, neden bir kongrede bu kadar çok insanın toplanması gerekiyor?

Cevap: Daha fazla ve daha fazla insanı toplamamız gereken farklı bir dönemde yaşıyoruz. Umarım çok sayıda insan ortak gücün yoğunluğuna ulaşır, bu da gerçekten ilk manevi seviyeye uygun olacaktır, böylece aramızdaki bağda, zaten içimizde olan ortak gücü hissetmeye başlayacağız.

Baal HaSulam için başka öğrenciler ve başka koşullar vardı. Bizim için çok daha karmaşık ve zor iken, onlar için çok daha basit ve kolaydı.

Blitz Of Kabbalah Tips – 2/19/17

Ne yazık ki, bu ögeye yorum yapma özelliği kapatılmış.

"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed

Sonraki yazı: