Birlikten Kazanç

Soru: Birlikten, bireysel olarak elde edemediğim neyi kazanırım?

Cevap: Yaradan’ı bireysel olarak keşfedemeyeceksiniz. Bizimle birlikte olan ve ayrılan ve şimdi bizlere katılmakta olan böyle düşünen birçok “bilge adam” var ama bunu başaramıyorlar. Kendinizi iptal etmek zorundasınız, çünkü Yaradan yalnızca kendinizi iptal ettiğiniz arzuda ifşa olabilir.

Soru: Ruhunuzun başka insanlarda olduğuna kendinizi nasıl ikna edebilirsiniz?

Cevap: Kabalistlerin söylediklerine inanmıyorsanız, kendinizi ikna edemezsiniz. Hayatın anlamıyla ilgili cevabı aradığınızda, Kabala Bilgeliğine ulaşırsınız. Yaratılışın yapısı hakkında doğanın yapısı hakkında kitaplar okumaya başlarsınız.

Bunun ne kadar mantıklı, ne kadar akıllı olduğunu ve ne derecede tüm insanlık biliminin temelinde olduğunu anlarsınız. Bunun, her şeyin kaynağı olan insanlığın temel bilimi olduğunu anlarsınız, sonuçta, tüm bilimler ve dinler, Kabala’nın öğretilerinden, Yaradan’ın çalışmasından oluşturuldu.

Öyleyse, istersen hareket edebilirsin ve istemiyorsan o zaman etmezsin. Size bir açıklama verildi. Hiçbir şey sizden gizlenmiş değil. Size “Başını duvara vur, bu işe yarayana kadar dua et.” denmez. Bunun yerine size doğru yasalar hakkında bilgi verilir: Neden onlar böyle oluyorlar, dünyamızda ve manevi dünyada nasıl işlerler vs. Genel olarak konuşmak, çok gerçekçi bir yaklaşımdır.

Yorum: Teorimiz gerçekten çok pratik ve mantıklıdır, ancak pratik olarak uygulamaya gelince!

Cevap: Pratik uygulama, basitçe kendinizi sıfırlamanız gerektiği anlamına gelir.

The Gain From Unity

Ne yazık ki, bu ögeye yorum yapma özelliği kapatılmış.

"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed

Önceki yazı: