Zohar Kitabının Eşsizliği

Soru: Zohar Kitabının eşsizliği nedir? Sonuçta buna ek olarak Talmud, Mişna ve diğer kutsal yazılar da var.

Cevap: Birincisi, bu kitaplar üst dünyaya erişmiş insanlar tarafından yazılmıştır. İkincisi, hepsine Kedoşim (kutsal) denir ve Kadoş ayrımı, benzersizliği ifade eder.

Zohar Kitabı, eşsizdir çünkü on kişilik bir grup Kabalist tarafından yazılmıştır: Üst dünyayı edinmenin en üst düzeyine ulaşan Rabbi Şimon ve onun dokuz öğrencisi. Bu seviyeden, onlar yükselişlerini ve manevi basamakları, Yaradan’a ulaşmak için basamakların tüm detaylarını tam olarak açıkladılar.

Zohar Kitabı, herkes için uygundur, çünkü on kişinin ara bağlantısıyla neslimiz için yazılmıştır. Uzun süre gizli kalmış ve birkaç yüzyıl önce insanlar tarafından erişilebilir hale gelmiştir, ancak onun içsel anlamı 20. yüzyılın başında yalnızca büyük Kabalist Baal HaSulam tarafından keşfedilmiştir.

Soru: Baal HaSulam, Zohar Kitabını yorumlayan tek kişi miydi?

Cevap: Başka yorumlar var, ancak bütün manevi sistemi açıklamıyorlar. Baal HaSulam, Zohar Kitabı’nın yazarlarıyla aynı seviyedeyken bu açıklamaları yazdı. Kabalistlerin geri kalanı bu seviyeye gelmedi ve bu nedenle bir şey açıklayabilirler, ama bundan fazlasını yapamazlar.

The Uniqueness Of The Book Of Zohar

Ne yazık ki, bu ögeye yorum yapma özelliği kapatılmış.

"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed

Sonraki yazı: