Mahsom’u Geçmek

Soru: Mahsom’u (bariyer) geçmek ne demektir?

Cevap: Mahsom’u geçmek potansiyel engeli aşmaktır, ardından kişi daha önce hiç hissetmediği ihsan etme niteliklerinin ne olduğunu anlamaya başlar.

Kişi, birisine ihsan etme ya da sevmenin, manevi niteliğe eş olduğunu sanır, ama aslında her şey farklıdır.

Kişi Mahsom’un ötesinde, ihsan etme niteliğini edinir ve sonra dünyayı tamamen farklı bir ışık, sanki bir spot aydınlatılmış gibi görür ve gerçek gerçeklik kendisine gösterilmiş gibi görmeye başlar ve gerçek realite ona ifşa olur. Ve bundan önce o karanlıktadır.

Bir röntgen filmi çekeceğimizi varsayalım; Her şeyi X ışınının ışığı ile görürdük. Fakat manevi bir ışık, röntgen x-ray ışığı değildir. O çevremizdeki tüm özellikleri, bağlantıları ve nitelikleri ortaya çıkarır.

Soru: Mahsom’u geçen bir kişi ne görür?

Cevap: Bağlantıları! Yaratılışın tüm parçaları arasındaki bağlantıları gerçek biçiminde, henüz ortaya çıkmamış olan bağlantıları. Aynı zamanda, kişi sınırsız hazza sahiptir. Onun hazzı, büyük bir uyum duygusunun bir sonucudur.

Bu yaratılışın her bölümünde, kişinin her an için ihtiyaç hissettiği benzersiz bir ilahi melodidir. Hepsi birbirini karşılıklı olarak birbirlerini tamamlar, yayarlar ve aralarında tam bir bağlantı oluştururlar. Başka bir deyişle, aralarında, biri diğerinin üzerinde karşılıklı tamamlayıcılık ile eş zamanlı olarak farklı karşıtlıklar keşfederler.

Crossing Machsom

Ne yazık ki, bu ögeye yorum yapma özelliği kapatılmış.

"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed

Sonraki yazı: