Amalek’in Size Ne Yaptığını Hatırlayın

Torah, Deuteronomy, 25:17-18: Amalek’in Mısır’dan ayrıldığınız sırada size ne yaptığını hatırlayın, yol boyunca sizinle nasıl bir araya geldiğini ve bitkin ve yorgun olduğunuzda, içinizde tüm geride kalanlara arkanızdan saldırdığını ve o, Tanrı’dan korkmadı.

Amalek (“Al MenAt LeKabel’in kısaltması” “almak uğruna” niyet), kendisi için, en zayıf arzularımızı seçen, onları ele geçirerek çalan ve öldüren, onlar için egoistçe çalışan, egoist bir niyettir. Buna, arzuların kangreni denir.

Amalek, İsrail halkına Mısır’dan Sina Dağı’na giderken saldırdı; yani onları Mısır’a geri çekmeye başladı. Başka bir deyişle, egoizmden çıktıktan sonra, ilk kısıtlamaya giden yolda, egoist seviyenin üzerine yükselerek ve yukarıdan ışık alarak, her şeyi kendisi için almaya çalışan Amalek, belirir. Onun görevi mümkünse onları Mısır’a geri getirmektir ve mümkün değilse en azından onlardan mümkün olduğunca ayırmaktır.

Bu nedenle, sürekli olarak onunla savaşmak gerekir, çünkü o, Yaradan’a karşı olan niyettir. Amalek, şimdi değilse, sonra düzeltilebilecek özel egoist arzular değildir; bunun yerine, ıslah edilemeyen ve yalnızca tersine çevrilebilen, “kendi için” niyettir. Bu nedenle öldürülmeli ve ancak o zaman sevgi ve ihsan etme karşıtı eylemi gerçekleştirebilirsiniz.

“Tanrı’dan korkmadı” denir. Amalek, Firavun gibi, hiçbir şeyden korkmaz çünkü o, bunu yapmak için Yaradan tarafından yetkilendirilmiştir. Burada, Amalek ve Firavun eşittir.

“Remember What Amalek Did To You”

Ne yazık ki, bu ögeye yorum yapma özelliği kapatılmış.

"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed