Sina Dağı’na Tırmanmak

Facebook’tan Soru: Bir dostum ve ben, Sina Dağı’na tırmanmaya karar verdik. Belli bir noktada hareket edemeyecek kadar zayıf hissettim ve pes ettim. Kendime bir şans verildiğini ve onu almadığımı hissediyorum.

Cevap: Sina Dağı hakkında kutsal olan hiçbir şey yok. O, Yahudilerin Tora’yı aldığı kutsal bir andı, dağın kendisi değil, ancak dağın eteğindeki İsrail’in çocuklarının koşulu, bağlanma ve üst Işığı almaktı.

Üst Işık yalnızca alanımızı değil, diğer boyutları da doldurur. İçimizde kıyafetlenir ve ona benzeyebileceğimiz dereceye kadar bizi doldurur ve benzerlik, aramızda birleşme için özlemimizle elde edilir.

Bu nedenle, Sina Dağı, sadece yol boyunca bir coğrafi işarettir ve başka bir şey değildir. Aslında o, insanların egoizmleri üzerinde, birbirlerine bağlanmak istedikleri zaman elde ettikleri koşuldur. Sonra onların birleşmiş egoları, tam önlerinde büyüyen bir dağ yaratır ve onun üstüne yükselmeleri gerekir.

Kalplerindeki Musa denilen nokta, onların egoizminin üzerine yükselir ve bütün ulus (egoizm) aşağıda kalır, ancak başını eğerek, Yaradan’ın Musa’ya anlattığına itaat etmek ve daha sonra birlikte aynı yükselişe ulaşmak için bu koşulu kabul etmede hem fikir olurlar.

Climbing Mt. Sinai

Ne yazık ki, bu ögeye yorum yapma özelliği kapatılmış.

"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed