Manevi Ve Maddiyi Karıştırmayın

Soru: Her maddi şey manevi bir köke sahipse, ailem de bana tesadüfen verilmedi mi? Eğer Yaradan var ise, bu, O’nu burada ailemin içinde ifşa etmeliyim anlamına mı gelir?

Cevap: Maddi ve manevi bileşenler var.

Maddi bileşen ailedir ve bu çerçevede yaşamalı ve buna dikkat etmelisiniz. Ve diğer bileşen, sadece maneviyata aittir, bu da ruh anlamına gelir. İkisini birbirine karıştırmamalıyız.

Dünyamızda, çocuklarıma, eşime, akrabalarıma ve anne-babama bakmak zorundayım, ancak bunun ruhumla hiçbir ilgisi yok. Tora’da belirtildiği gibi: “Bu nedenle, bir adam babasını ve annesini terk etmeli ve karısına katılmalı”.

Soru: Ailendeki ilişkileri yalnızca hayvanlar olarak nasıl inceleyebiliriz? Eğer insanlar gerçekten ailede farklı manevi sorunları tartışsa ve çözse ve akrabalarının görüşlerini dinlese, bu aynı zamanda maddesel bir eğilim midir?

Cevap: Tartıştıklarına ve ne düşündüklerine bağlı olarak farklı aileler vardır. Bu sizin meseleniz. Aileyi reddetmiyorum, fakat ailenin kararlarının, hatta en ciddi olanlarının bile maneviyatla ilgisi olmadığını düşünüyorum.

Yorum: Bir koca ile karısı arasındaki iyi ilişkilerin Yaradan’ın varlığını ifşa etmelerine yardımcı olabileceğini söyledik.

Cevap: Tabii ki, bunu başarabildikleri takdirde, elbette edebilirler.

Do Not Confuse Spirit And Matter

Ne yazık ki, bu ögeye yorum yapma özelliği kapatılmış.

"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed