Kişi Bu Dünyada Ne İçin Yaşar?

Soru: Kabala bilgeliğindeki dersler kişinin dünyaya bakış açısını değiştiriyor. İş arkadaşlarım ve meslektaşlarım beni balık tutmaya ya da kayak yapmaya davet ederse ne yapmalıyım?

Kabala bilgeliğinde bu kadar çok zaman harcadığım için rahatsız olan aile üyeleri ile ilgili, neler olduğu konusunda net olmayan bir şeyle meşgul olduğum için beni azarlayan ebeveynler ile ilgili ne yapmam gerekir?

Cevap: Bu bir sorun. Bunların hepsini ben de yaşadım. Ebeveynlerimle aynı durumları yaşadım. Kabala bilgeliğini çalışmaya başlayınca, kazançlı işyerimi kapattım ve öğretmenimin yanında yaşamaya gittim.

Anlaşılabilir bir şekilde, ailemin fiziksel yaşam standardı düştü ve ebeveynlerim biraz zarar gördü, ancak başka seçeneğim yoktu. Eğer Kabala bilgeliği için olmasaydı, bu dünyada yaşamak için bir sebep olduğunu düşünmezdim. Bu benim seçimimdi ve seçiminizi yapmanız da size kalmış.

Soru: Arkadaşlarla bir ya da iki kez, kayak yapmak için seyahat etmek mümkün değil midir?

Cevap: Elbette, bunun için bir arzunuz varsa, yapabilirsiniz. Ancak bunun doğru olacağı şüpheli.

Eğer Kabala bilgeliğiyle ciddi bir şekilde ilgileniyorsa bu tamamen bir insanın dikkatini çeker ve bütün hayatın da, bunun içinde olur.

Ve eğer bu soruyu gerçek Kabalistik bakış açısıyla sorarsak, başka ne için dünyamızda yaşıyor? Ne yazık ki, insanlar ne için yaşadıklarını bilmiyorlar.

What Is A Person Living In This World For?

Ne yazık ki, bu ögeye yorum yapma özelliği kapatılmış.

"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed

Önceki yazı: