Karşılıklı Destek

Tora, Deuteronomy 22:04: Kardeşinin eşeğini veya öküzünü (onun yükü altında) yolda yere düşmüş görmeyeceksin ve onları görmezden gelmeyeceksin. (Aksine) onunla (yükü) yerden kaldıracaksın.

Eşek veya öküz ağır yük taşıyan hayvanlardır.

Eğer gruptaki bir dostun, manevi çalışmasında düşüşünü ve onu yerine getirmediğini görürseniz, ona yardım etmeniz gerekir.

Bunun bir kişi içinde nasıl gerçekleştiği hakkında konuşmak istemiyorum – kardeşi veya komşusu kimdir ama aramızda grup içinde tam olarak aynı şekilde çalışırız. Yaşam, özel bir grup olarak toplanan, Yaradan’ı ifşa etmek için yalnızca kendi aralarında daha fazla bağlılık sağlamaya çalışanlar için zordur. Ne de olsa, varlığımızın tamamı manevi bir hedefe yönlendirilmelidir ve Tora’nın söz ettiği konuda budur.

Onun yasaları, yalnızca tüm yaşamlarını, Yaradan’a karşılıklı bağlarından ulaşmaya adamış bir grup için öngörülmüştür.

Yani, eğer manevi çalışmadaki dostunuzun egosuyla baş edemediğini ve her zaman tökezlediğini ve düştüğünü görürseniz, ona yardım etmek zorundasınız. Ona ilham vermeniz, onunla konuşmanız, onu evinize davet etmeniz, birlikte çalışmanız gerekiyor, yani onu desteklemek için mümkün olan her şeyi yapın. Bir dahaki sefere onun yerinde siz olacaksınız ve karşılığında o size yardımcı olacaktır.

O her zaman karşılıklı çalışır. Ona yardım ederek, ona katılırsın ya da o sana katılır, daha yukarıda olan biriyle daha alçak bir parça olarak ve ikiniz de manevi olarak yükselirsiniz.

Fakat şunu anlamalısınız ki eğer onun düşüşünü ya da yükselişini görürseniz, bu onu nasıl algıladığınızdır. Her şey sizinle bireysel ilişkili olarak gerçekleşir ve sizi yükseltmek için verilir. Bu, “kardeşin senin içinde” anlamına gelir. Dışımızda hiçbir şey yoktur. Bütün komşular, sığırlar, inekler, koyunlar vb. – hepsi içimizdedir. Bunlar, bu yolla düzeltmemiz gereken, insan ya da hayvansal arzularımızdır.

Mutual Support

Ne yazık ki, bu ögeye yorum yapma özelliği kapatılmış.

"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed