Üst Dünyaya Bir Bilet

Posted on March 23rd, 2017 at 10:42 am

Soru: Erkeklerin ve kadınların ruhsal gelişim şekilleri arasında bir fark var mıdır ve öyleyse, bu nedir?

Cevap: Yaradan herkesi kendisine çeker, ancak maneviyata çekim hisseden kadınlar, hem niteliksel hem de niceliksel olarak erkeklerle karşılaştırıldığında tercih edilen bir durumdadır. Kadınlar tıpkı erkekler gibi çalışmaya ihtiyaç duyarlar, ancak kadınlar, erkeklerle kadınlar arasındaki uygun ayrımı gözlemlemelidir; bu konuda sık sık konuştuk.

Kadınlar, eğer ilgilerini çekmiyorsa, üst dünyaların sistemini açıklayan TES’i (Talmud Eser Sefirot) çalışmak zorunda değillerdir. Bir kadının böyle bir seviyede ıslah yapması gerekmez çünkü onun ıslahı, grubun erkek kısmına yardım ederek gerçekleşir.

Diğer her şey aynıdır: Kadınların onluları, kadınların çemberleri, kadınlar birbirlerine daha yakınlaşıyor, bu da onlar için en zor şey, fakat bunlar aslında yapmaları gereken şey, çünkü erkeklerin aksine, kadınlar diğer kadınlar tarafından çevrelenmesi gereğini hissetmemektedir.

Bir kadın kocasına yardım ederse ve her şeyi eşinin manevi olarak gelişebilmesi için yaparsa, ona yardım ettiği derece kadar ondan alır. Buna ek olarak, bir kadın grubunda çalışabilir ve sadece kocasına değil, erkekler grubuna yardım ederse, bu ona üst dünyaya bir “giriş bileti” sağlar.

A Ticket To The Upper World

Ne yazık ki, bu ögeye yorum yapma özelliği kapatılmış.

"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed