Sonsuz Takvim

Yüzlerce yıl önce ve hatta binlerce yıl önce yazılmış olan Kabalistik kitaplar, güneş, ay, Dünya, Venüs, Mars ve diğer gezegenlerin karşılıklı konumlarının tablolarını sunar. Birçok nesil için kullanılmış olan İbranice takvim, bu bilgilere dayanır ve herhangi bir düzeltmeye ihtiyaç duymaz.

Bütün tatiller, özel astronomik tarihler, ayın başlangıcı, ay tutulması, güneş tutulması ve gezegenlerin birbirleriyle ilişkili konumları vb. belirlidir ve yılın aynı gününde gerçekleşir. Dahası, bu, yıllarca önceden belirlenmişti.

İbranice takvimin tam olarak ne zaman oluşturulduğunu bilmiyorum ama binlerce yıllık olduğunu ve bugün hala saat mekanizması gibi çalıştığını düşünüyorum. Bu, tam olarak ne zaman, hangi yılda belli bir tatilin kutlanacağını ve örneğin belirli bir olay yalnızca Pazar veya Çarşamba günü gerçekleşeceğini belirtir.

Bu takvim değiştirilebilir mi? Hayır, Kabalistler gezegenimizin çalışmalarını yöneten üst güçlerin bu takvimi sonsuz takvim olarak nasıl yarattığını çok iyi anlıyorlar. Onun eşsizliği hem güneşe hem de aya bağlı olmasıdır.

Müslüman takvimi yalnızca aya odaklanmıştır ve Hıristiyan takvimi yalnızca güneşe odaklanmıştır. İbrani takvimi hem güneş hem de ay üzerinde odaklanmıştır, çünkü Kabala bilgeliğine göre her hareket, tüm yaşam felsefesi, orta çizgiye göre düzenlenmiştir.

The Eternal Calendar

Ne yazık ki, bu ögeye yorum yapma özelliği kapatılmış.

"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed

Önceki yazı: