Manevi Gelişim

Soru: Niçin manevi dünyaya, maddesel dünyadan ulaşmak gerekir?

Cevap: Çünkü bu, kendi üzerinize yükselebilmenizin ve derece derece gelişiminizi hissedebilmenizin tek yoludur. Sadece derece derece kazanım ile kendi içimizde yeni özellikler ve yönler geliştirebiliriz.

Bu arada ne kadar çok çalışma yaptığınızı tahmin edemezsiniz. Örneğin; iki ya da üç yıldır Kabala bilgeliğini çalışmaktasınız. Kendinize şunu söyleyin: “Neden bu kadar uzun sürüyor? Bu materyallerin tamamı birkaç ayda açıklanabilirdi.” Ama gerçek şu ki, şu anda tamamen habersiz olduğunuz bazı içsel özelliklerinizi geliştiriyorsunuz.

Bu küçük bir çocuğun gelişimine benzer. Bir çocuk ne anlıyor? Hayatının ilk yıllarında neler olduğunu bilmiyor. O sadece yaşar! Ve her çeşit özellikleri ne kadar geliştirir ve onları nasıl algılar. Bu, onun için anlaşılmaz.

Benzer şekilde, Kabala çalışırken, algı ve anlayışın hangi özelliklerinin, yeni fonksiyonlarının ve yeni içsel engellerinin içimizde geliştiğini anlamıyoruz. Daha sonra hepsi aynı anda ifşa olur. Örneğin, ergenlik dönemindeki bir erkek çocuğun, aniden küçük bir adam haline gelmesi gibi; tüm olgunlaşma dönemi aniden parçalanır ve kendini bir çiçek gibi gözler önüne serer.

Bu bizim için de aynıdır, sadece çok daha parlaktır. Çocukluk aniden sona erer ve gerçek hayat anlayışta ve hislerde başlar ve birikmiş olan her şey hakiki, pratik bir biçimde ifşa olur.

Spiritual Development

Ne yazık ki, bu ögeye yorum yapma özelliği kapatılmış.

"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed

Sonraki yazı: