Hızlı Kabala İpuçları – 11/6/16

Soru: Eğer bir ruhun parçalarıysak neden bu kadar farklıyız?

Cevap: İnsan vücudunda bile, her organ farklı şekilde çalışır: kendi hızıyla, kendi dinamikleriyle. Manevi dünyada hepimiz tek bir ruhsak da, her birimiz farklı bir organa aitizdir ve bundan dolayı bizler farklıyız. Bütünlük, aramızdaki karşılıklı ilişki yoluyla özel olarak sağlanmaktadır.

Soru: Arzu, düşünceden önce mi gelir, yoksa birbirine bağlı değil midir?

Cevap: Arzu en önemli şeydir ve sürekli içimizde çalışıyor. Değiştirilmesi, yönlendirilmesi ve düzeltilmesi gerekir. Bu yüzden yapabileceğimiz tek şey doğru yönlendirmeyi sağlamaktır.

Soru: Siz ruhumuzun bilinç olduğunu söylüyorsunuz. Bunun algılama ile aynı olduğunu söylemek mümkün mü?

Cevap: Hayır, algı, ruhun doğru yapısının sonucudur.

Soru: İki kişi için bir ruh olabilir mi?

Cevap: Hepimiz için bir ruh var.

Soru: Kuantum fiziği teorisinin, ruhun doğru anlaşılmasına, dünyanın manevî kısmının yapısına yaklaştığına inanıyor musunuz?

Cevap: O asla işlemeyecektir, çünkü fiziksel zihinlerimizde kavrayabildiğimiz şey, manevi alanda var olanla hiçbir şekilde uyumlu değildir.

Soru: İnsan vücudu bu dünyayı, ruhu edinmeden terk edebilir mi?

Cevap: Kesinlikle, aslında, bütün dünya böyledir.

Soru: Kabala bilgeliği, özelliklerimizden veya çabalarımızdan hangisini, bir enkarnasyondan diğerine geçebilen bir kişinin manevi bagajına bağlar?

Cevap: Eğer kişi hayatın anlamını anlamaya yönelik bir arzuya sahipse ve bir öğretmeni varsa, bir grubu ve bu özlemi gerçekleştirmek için doğru bir yöntem bulmuşsa, o şanslıdır.

Soru: Çalışmanın kaç yılını ruhunuza ulaşmak için harcadınız?

Cevap: Hatırlamıyorum bile, ama bir noktada ortaya çıkıyor. Bu, her insan için farklıdır.

Soru: Kabala bilgeliğini çalışmak, kişisel özellikleri iyileştirebilir, geliştirebilir mi; daha içten, saygın, nazik, akıllı bir kişi olmak mümkün mü?

Cevap: Evet, ancak manevi hedefe ulaşmak için yararlı olduğu koşulunda. Dolayısıyla, dünyamızda bunun herkes tarafından anlaşılan bir biçimde ortaya konması gerekli değildir.

Soru: Eğer ruh 600.000 parçaya bölündüyse, tıpkı bedenin başa, kollara vb. sahip olduğu gibi, herkes kendi parçasına mı sahiptir? Yoksa bütün parçalar aynı mıdır?

Cevap: Hayır. Maneviyatta her şey ayrılmaz bir sistem gibi var olur. 600.000 parça, koşullara bağlı bir kavramdır. Sadece 600.000 denilen bir seviyeye ulaşmamız yeterlidir, çünkü bu Atzilut dünyasının başındaki Arih Anpin seviyesidir. Zer Anpin (60), 10.000 seviyesine ulaşır ve bu nedenle ona 600.000 (60 X 10.000) ya da Zer Anpin, Atzilut dünyasının Arih Anpin’ine yükselir denir. Bunlar parçalar bile değildir, ancak ulaşmamız gereken bir yoğunluktur.

Soru: Anlamıyorum, kişi ruhunu yeniden mi yaratıyor, yoksa yeni bir ruh mu inşa ediyor? Yaradan böylesine keyfi bir harekete izin mi veriyor?

Cevap: Kişi kırılmış bir şeyi yeniden yaratır. Fakat kırık parçalardan ruhu yaratırken bunun nasıl ortaya çıktığını, bunun neden meydana geldiğini ve onun içsel yasalarının ve özelliklerinin neler olduğunu anlamaya başlar. Ve bu zaten onun elindedir.

Blitz Of Kabbalah Tips – 11/6/16

Ne yazık ki, bu ögeye yorum yapma özelliği kapatılmış.

"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed