Günah Nedir?

Soru: Günah nedir?

Cevap: Günah, başkalarına zarar vermek için egoyu kullanmaktır, ancak egonun kullanımını farklı şekillerde açıklamak mümkündür. Örneğin, hala büyüyen bir ağacı kesebilirim ve manevi seviyede günah olsa bile, dünyamızdaki tanıma göre, günah değildir.

Dünyamızdaki bir kişi onun normal, saygın varlığı için gerekli olanlardan fazlasını kullanıyorsa, bu seviyenin üzerindeki tüm kullanımlara “günah” denir.

Bu, normal maddesel seviyede, düzenli fiziksel varoluştan bahsediyor. Her hayvan otomatik olarak bunun için çaba gösterir. Eğer bir ineğe pasta verseniz ya da bir ata şampanya, onlara dokunmayacaklardır ve kuştüyü bir yatağa yatmayacaklardır. Onlar yalnızca bedenleri için gerekli olanı isterler.

Bir insanın bile, yalnızca fiziksel bedeni için gerekli olana ihtiyacı vardır ve bundan fazlasına yoktur. Başka her şey manevi kazanıma, manevi dünyaya çıkmaya yönlendirilmelidir. Tüm bu yaşam insana, üst dünyaya ulaşmak için ruhu keşfetmesi, hayatı boyunca üst dünyaya çıkmak için verilir. Günah, kişi bu konuyla meşgul olmadığı zamandır.

Soru: Sanatla, kitaplar yazmayla, resim yapmayla, müzikle, bankada para toplamakla, faiz kazanmakla vb. uğraşan kişi için bunların hepsi günah mıdır?

Cevap: Hayır, ama görevini yerine getirmiyor. Kişinin, tüm çeşitli sanat ve bilimler için sahip olduğu tüm eğilimler, ona yalnızca maneviyatı ifade etmesi, dünyayı birliğe doğru yönlendirmesi için verilir. Diğer her şey sadece kafasını karıştırır.

What Is Sin?

Ne yazık ki, bu ögeye yorum yapma özelliği kapatılmış.

"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed

Sonraki yazı: