Gerçek Kabala Bilgeliği

Facebook’tan Soru: Kabala’yı tanıtmanın gerekli olduğunu sanmıyorum. Genel donukluk için bir çare değil. Onu arayan kişi, kendi kendine bulacaktır. Aksi takdirde sonuç, Madonna’nın Kabala çalıştığını dünyaya duyurduğu gibi olacak, ama aslında… kaldı. Ne olduğunu söylemeyeceğim.

Cevap: Birincisi, o Kabala bilgeliğini çalışmadı. Kitap almak, okumak veya birisiyle biraz çalışmak Kabala bilgeliğini çalışmak değildir.

Kabala bilgeliğinin giderek daha popüler hale geleceği, bunun ne kadar popüler olacağını bilmediğimiz, ancak en azından duyulacak olduğu bir dönem geçiriyoruz.

İnsanlar onu arayacak ve gerçek Kabala bilgeliğinin, tüm büyük çöp yığınlarından ne olduğunu keşfetmeye ve bulmaya çalışacaklar. Gerçek Kabala bilgeliği, kişide çok basit bir şekilde çalışır; onu egoist doğasının üzerine yükseltir. “Dostunu kendin gibi sev” in tüm bilgeliği budur. Bu temel esas, ilk yasadır.

Eğer karşılıklı garanti koşulunda olmak istiyorsak, “Tek kalp tek adam gibi”, insanlar sadece tek şey hakkında konuşan bilgeliği, doğru bir şekilde uygulamak için kendileri üzerinde çalışmalıdırlar: dostunu kendin gibi sev, Tora’nın en büyük kuralıdır. Umarım gelecek yıl insanların bu noktayı daha iyi anlayabilmeleri için yardımcı bir açıklık olacaktır.

The Real Wisdom Of Kabbalah

Ne yazık ki, bu ögeye yorum yapma özelliği kapatılmış.

"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed