Egoizmin Gelişimi

Facebook’tan Soru: Toplumun gelişiminin içinde, egoizmin gelişimi olduğunu iddia ediyorsunuz. Neden özgeciliğin gelişimi değil? Bu, rekabeti teşvik etmek yerine aramızdaki işbirliğini teşvik etmeye başlamamız gerektiği olabilir mi?

Cevap: Dünyanın çağlar boyunca nasıl bir evrim geçirdiğini ve bunun yalnızca egoizm sonucu olduğunu görüyorum. Dahası, tüm bilim adamları ve araştırmacılar bunu onaylıyorlar. Kabala bilgeliği de aynı şeyi söylüyor.

Egoizm yoluyla, yani içimizdeki her şeyi alma arzusuyla ve her an kendimizi düşünerek gelişmemeliyiz: “Kendimi iyi hissetmem için ne yapmalıyım? Fakat paradigmamızı değiştirmeliyiz, yani: “Başkalarının iyi hissetmesi için ne yapmalıyım?” ı düşünmeliyiz. Bu önemli bir değişimdir, bir insanda, kendi başına yapamayacağı bir iç devrimdir.

Soru: Eğer doğamız saf egoizm ise kendimi nasıl değiştirebilirim?

Cevap: Bu bir içsel paradokstur, doğamızın çerçevesinden çıkamayız. Bunu düzeltebiliriz, ancak yalnızca üst gücün, Yaradan’ın yardımıyla.

Eğer Yaradan, O’nun gücünü bizim üzerimizde aydınlatıyorsa ve bir metal parçasını uzaktan hareket ettiren bir mıknatıs gibi bizi etkiliyorsa, kendimizi değiştirebilir ve egoizmimize ters yönde hareket edebiliriz.

Bunu yapmak için, Yaradan’ı, bizi tamamen farklı bir niteliğe taşıması için ikna etmeliyiz: almanın özelliğinden ihsan etmenin niteliğine, egoizmin niteliği değil ama özgeciliğin niteliği, nefretin niteliği değil ama sevginin niteliği.

Hadi onu yapmaya çalışalım. Kabala bilgeliğinin bize öğrettiği budur!

The Development Of Egoism

Ne yazık ki, bu ögeye yorum yapma özelliği kapatılmış.

"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed