Eğer Hayat Sonsuz Anlamla Dolu Değilse

Yorum: Dünyanın yüzeyinde, yüksek refah koşulunda sonsuza dek yaşamaya hazırım. Yapılması gereken çok iş var; uzun bir süre için yeterli olacaktır.

Yorumum: Yatmaya sürüklenen, oynayan bir çocuk gibi konuşuyorsun, ama oynamayı tamamlamadığında direnir ve bağırır. İnsanlık, bunların hepsinin oyuncaklardan başka bir şey olmadığını anlamaya başlamıştır.

Bu nedenle eğer hayat sonsuz anlamlarla dolu değilse ve maddesel dünyada hayvansal bedenin varlığına eşitse, o zaman anlamsızdır.

Bu, mevcut neslin hayata tutumunda görülebilir. Uyuşturucu kullanıyorlar ve hiçbir şeye ihtiyaçları yok. Onlar yorgunlar; çalışmak istemiyorlar ve okumak istemiyorlar. Belki hala para kazanmak istiyorlar… Ama bu ne tür bir hedeftir? Biz eninde sonunda insanlığın yozlaşmaya doğru “uygun adım yürüdüğünü” görüyoruz.

Kabala bilgeliği bunu, manevi gelişimimizin bir gecikmesi olarak açıklıyor. Biz, olgunlaşmış meyveler gibi yavaş yavaş çürümeye başlıyoruz. Bu modern insanlığın durumudur.

Bu yüzden, sonsuz, sınırsız, mükemmel ve manevi gerçek bir hayatın nasıl elde edileceği hakkında düşünmek hariç, hayvansal beden içinde sonsuza dek yaşamayı düşünmemiz gerekmez.

If Life Is Not Full Of Eternal Meaning….

Ne yazık ki, bu ögeye yorum yapma özelliği kapatılmış.

"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed

Önceki yazı: