Ruhun Gelişimini Etkilemek

Soru: Tora, falcılığa karşı bir yasak konusundan bahseder… Kabala bilgeliği geleceği önceden tahmin eder mi?

Cevap: Falcılar sadece bizim için hayatı mahvediyor. Kişinin geleceği düşünmesi ve çürüyen bedenini korumak konusunda soru sorması gerekmiyor. Bir ruha kavuşmamız lazım. Ruhumuz nerede? Onu keşfetmek ve geliştirmek ve onunla bağlantı kurmak ve beden içinde değil de onun içinde yaşamak gerekir.

Soru: Tora’da falcıları öldürmek, yakmak, idam etmek ya da asmak gerekli olduğu söyleniyor. Bununla ilgili açıklamanız nedir? Tora’ya göre bu dört ölüm şekli nedir?

Cevap: Tora’da bahsedilen şey, dünyamızla tamamen ilgisizdir. Dört ölüm çeşidinden bahsederken, fiziksel bedene değil, ruha ve onun kişi tarafından nasıl yok edildiğine değiniyor. Ona zarar verebilecek tek şey kişidir.

Hiç kimsenin insan ruhuna erişme ve etkileme yeteneği yoktur. Ruh üzerinde olumlu bir etki Yaradan’ın düzeyine yükselmekle ifade edilir. Olumsuz etki, boğulma, taşlama, kesilme ve tiksinti ile sembolize edilen dört aşamalı bir düşüştür. Ancak ruhun cezalandırılmasının bu dört çeşidi, insanın gelişimini ihmal ettiği durumdadır.

Soru: Bu ölümlerin kullanımı, geleceğimi tahmin etmek açısından ne anlama geliyor?

Cevap: Ölümümün tahmini, içimde kurtulacağım bir niteliği, benim içimde düzeltmem gerektiğini simgeler. Bu içsel bir düzeltmedir ve bundan daha fazlası değildir.

Soru: Kişi, kendi ruhunu ıslah etmelidir. Islah olmamış arzularını bu şekilde “yakıyor” mu?

Cevap: Kendisinden başka hiç kimse, bir kişinin ruhuna dokunamaz. Eğer manevi gelişimine derinlemesine yaklaşırsa, ruhunu herhangi bir yönde, kötü yönde veya iyi yönde etkileyebilir.

Influencing The Development Of The Soul

Ne yazık ki, bu ögeye yorum yapma özelliği kapatılmış.

"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed