Ne Ümit Etmeliyiz?

Soru: Siz yalnızca Kabala bilgeliğini öğretmek konusunda bir uzman olduğunuzu ve son ıslahın tamamlanmasına ulaşamadığınızı söylemiştiniz. Öyleyse, bizler, sadece yeni başlayanlar, ne ümit etmeliyiz?

Cevap: Hiç kimse gerçekten son ıslahın tamamlanmasına ulaşmadı. Bu çok yüksek bir seviyedir, ancak herkes buna ulaşmalıdır.

Rabi Şimon’un grubu ve Baal HaSulam, nispeten son ıslahın tamamlanmasına ulaştılar. Tüm insanlar ya da daha doğrusu tüm ruhları ıslah olmadığı sürece son ıslaha ulaşmak imkânsızdır. Çünkü bizler karşılıklı bağ olan bir sistemde yaşıyoruz.

Size açıkçası orta düzeyde olduğumu söyleyeyim, ancak size öğretmek için bu kesinlikle yeterlidir. Eğer daha yüksek bir seviyede olsaydım, bunu yapamazdım.

Baal HaSulam, “Baal HaSulam’ın Tahmini” başlıklı makalesinde, bulunduğu üst seviyeden alçaltılmasını istediğini ve böylelikle Kabala metodunu ifade edebileceğini ve aktarabileceğini söyler.

Bazen, öğretmenin ve öğrencinin Kabala bilgeliğindeki seviyeleri kopuktur/tutarsızdır ve bunun üstesinden gelmek her zaman mümkün değildir. Sanat akademisindeki bir profesör, beş yaşında bir çocuğa keman çalmasını öğretir mi? Hayır, müzik okullarındaki öğretmenlerin yaptığı şey bu. Çocuk büyüdüğü zaman, bir ustaya, bir uzmana ulaşana kadar daha profesyonel öğretmenlerden öğrenecektir.

Birlikte ilerlemeye devam edeceğiz ve ortak öğretmenimiz Yaradan olacak.

What Should We Hope For?

Ne yazık ki, bu ögeye yorum yapma özelliği kapatılmış.

"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed