Nasıl Utancın Üstesinden Gelebiliriz?

Soru: Kabalist nasıl utancın üstesinden gelir? Bir insanın en nefret ettiği güçlü his bu mudur?

Cevap: Bir insanın utanması gereken şey nedir? Yaradan onu böyle yönetir. Kişinin bir sorunu varsa, Yaradan’a dönmeli ve sorunu O’nunla çözmeli.

Kabalist herhangi bir konuda utanç duymaz. Eğer utanç hissederse, korkunç vicdan azabı yaşar çünkü büyümüş egoizm onu aslında bir şeyler yapmış olanın o olduğuna, hayatını programladığına, yanlış tepki gösterdiğine ya da insanlara haksızlık ettiğine ikna eder. Fakat hepsi Yaradan’dır, o değil! Bu koşullar bize kasıtlı bir şekilde verilir, böylece sonunda kendimizi doğru bir şekilde değerlendirebiliriz.

Bu yaklaşım Kabala kitaplarında anlatılmıştır ve sadece bu yaklaşıma göre her şeyle doğru ilişki kurabiliriz. Bunu sorumluluk almaktan kaçınmak için yapmıyoruz. Aslında bu şekilde hayatla ilişki kurduğumuzda, kendimizi yaratılmış varlıkların yakardığı bir duruma sokarız ve gelecekteki koşulumuzu gerçekten yönetmek için Saran Işığı kendi üzerimize çekeriz, ancak sadece üst dünya sayesinde.

Soru: Sanki bir Kabalist utançtan veya başka herhangi bir şeyden korkmuyormuş gibi geliyor?

Cevap: Kişi Yaradan ile temas halindeyse, Yaradan onu sürekli olarak inşa eder ve böylelikle Yaradan’dan gelişimini hızlandırmasını isteyebilir, o zaman tamamen farklı olacak ve bu dünya çok basit görünecek. Onu dolduran sadece basit bir Işık vardır. Herkese bu işlerin bu şekilde olduğunu görmesini tavsiye ediyorum.

How Can We Overcome Shame?

Ne yazık ki, bu ögeye yorum yapma özelliği kapatılmış.

"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed

Sonraki yazı: