Hızlı Kabala İpuçları – 9/18/16

Soru: Karşılaştığımız tüm engeller zihnimizde mi yoksa Yaradan tarafından mı yaratılmıştır?

Cevap: Tüm engeller, ilerlememize yardımcı olmak için Yaradan tarafından yaratılmıştır.

Soru: Gerçek realitede Yaradan arkadaşlarımın arasında mı?

Cevap: Yaradan arkadaşlarım arasındadır, ancak şu an ait olduğum formda değil. Kendimden gerçekten çıkıp onlara dâhil olduğum zaman, aralarında bulunan Yaradan’ı keşfedeceğim.

Soru: Gerçek realiteye ulaşmak için kişinin hangi niteliklere ihtiyacı vardır?

Cevap: Sadece ihsan etme nitelikleri, ihsan etme niyeti.

Soru: Yanılsama geçici ve realite sabit ve sonsuz mu? Cevap: Doğru ve gerçek realite sadece sonsuz değil, zaman, hareket ve mekân çerçevelerinin ötesinde, tüm sınırların ötesindedir. Bu sadece Üst Işık’tır.

Soru: İnsan bedeni nedir ve o gerçek ve hayali değil midir?

Cevap: Beden; bir arzuyu ifade eder. Gerçek; ihsan etme niyetiyle bir arzuyu ifade eder. Hayal, kendi iyiliğin niyetiyle bir arzuyu ifade eder.

Soru: Herkes ihsan etme niteliğinde, özgecilikte aynı realiteyi görecek mi?

Cevap: Sadece aynı gerçekliği görmek değil, aynı zamanda doğrudan doğruya ona katılacaklar, onlar tek birleşmiş bir ruh olacaklar.

Soru: Gezegenimizin ötesindeki medeniyetlere ilginiz nasıl?

Cevap: Bilmiyorum. Orada kimse yok. Burada ya da başka hiçbir yerde hayat yok, üst dünyanın dışında hiç bir yerde yok.

Soru: Mükemmelliğe ulaşan bir kişi, gerçek realitede her şeyi görüp algılayacak mı? Aynadaki yansıması gibi kendini ve fiziksel bedenini görecek mi?

Cevap: Tamamen kendi iyiliği için olan niyetlerinden tamamen özgürse bile, bu da en yüksek ıslah koşuluna ulaştığı anlamına gelir, beden hala aynı formda bulunur, çünkü beden cansız, bitkisel ve hayvansal doğanın seviyesinde yaşar, oysa kişi içsel olarak insan seviyesinde ıslah olur. Bunun, vücuda herhangi bir şekilde yansımamasının nedeni de budur. Fiziksel olarak, büyük bir Kabalist bile hastalanabilirken, en ilkel insan sağlıklı olabilir.

Soru: Egomuzun üstüne yükselmek zorunda mıyız, yoksa onu düzeltmeli miyiz?

Cevap: Egonun düzeltilmesi, onun üstüne yükselmektir. Bu aynı şeydir.

Soru: Eğer her şey Yaradansa, Yaradan’a benzemeyen her şey yanılsamadır mı?

Cevap: Hayır, bu bir yanılsama değil, ancak duygularımızda bir illüzyon olduğunu söyleyebilirsiniz.

Soru: Yaradan’ı algılamaya hazır olduğumu nasıl belirleyebilirim?

Cevap: Bunun için bir arzunuz varsa, zaten her şeye sahipsinizdir. Bunun sebebi, gruplar, sınıflar kurmamız ve internet’te çok sayıda bilgiyi yayınlamakta olduğumuzdandır. Her şey önünüzde, her şey gözler önüne serili.

Hayatım boyunca böyle bir kurum/vakıf kurmayı başardığım için gerçekten mutluyum ve umarım gelişmeye devam eder. Yaradan’dan büyük yardım da dâhil olmak üzere her şeye sahipsiniz; O’ndan her şeye sahipsin. İhtiyacınız olan tek şey arzudur ve biraz daha fazla organize olmak.

Soru: Neden hayat ve gerçeklik algısı hakkında böylesine önemli bilgiler binlerce yıldır gizlendi?

Cevap: Çünkü şimdiye kadar insanlık, bugün yaşadığımız krize ulaşmamıştı. Binlerce yıldır tam olgunlaşmamıştı, oysa mevcut kriz bize egonun ne derece sınırlı olduğunu ve kendisini zaten tükettiğini gösteriyor.

Şimdi o, sadece bizi öldürecek. İnsanlık yaklaşık 50 ila 60 yıl öncesine kadar gelişti ve şimdi çökmeye başlıyoruz; şu anda biz sadece kendimizi öldürüyoruz, depresyona, uyuşturucuya, boşanmaya, işsizliğe ve savaşlara batıyoruz. Ego bizi, onun gelişimini yaşadığımız belirli bir noktaya kadar geliştirdi ve şimdi onun son aşamasına ulaştık. Şimdi bir sonraki seviyeye çıkmak zorundayız.

Bir sonraki seviye, “Adem” seviyesidir, Yaradan’a benzemek anlamına gelen, İbranicede “Adamah-benzemek” kökünden gelir. Burada tamamen farklı bir seviyede gelişmek zorundayız.

Bu nedenle, Kabala bilgeliği ile meşgul olmaya ve barış içinde, gelecek dünyaya girmeye başlamak zorundayız.

Blitz Of Kabbalah Tips – 9/18/16

Ne yazık ki, bu ögeye yorum yapma özelliği kapatılmış.

"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed