Hızlı Kabala İpuçları – 8/14/16

Soru: Bir insanın doğduğu yeri belirleyen şey nedir?

Cevap: Bir kişinin üst kökleri doğum yerini belirler. Müdahale etme hakkımız yoktur, çünkü nasıl ve ne olacağını bilmiyoruz, bu nedenle bu konuyla ilgili hiçbir şey tahmin etmemize gerek yoktur. Birinin başına ne gelmesi gerekiyorsa ona olacaktır.

Tek konu dışında hiçbir şeyi etkileyemeyiz: aralarında Yaradan’ı ifşa etmek için dostlarla olan birlik. Her şey önceden belirlenmiştir.

Soru: Gerçek evimin nerede olduğunu ve doğduğum yerde yaşayıp yaşamamam gerektiğini nasıl bilebilirim?

Cevap: Manevi bağda kendini yerine getirmenin, en iyi olduğu yeri hissetmelisin, ancak bir şey yapmayın, çünkü belirli bir yerde bir grup ya da ona benzer bir şey vardır. Belirli bir manevi koşulu elde ederseniz, benim önderlik ettiğim gibi o yerden yönlendirilmeye devam edeceksiniz. Öğretmenim iki yıl ona yaklaşmama izin vermemişti.

Bu nedenle acele etmemenizi öneriyorum. Bugün, İnternet ve diğer iletişim araçları sayesinde, bulunduğunuz yerde huzur içinde kalabilirsiniz ve manevi anlamda ilerleyebilirsiniz ve daha sonra sizi nereye götürdüğünü göreceksiniz.

Kongreye gelin ve kendinizle neler yapabileceğinizi ve diğerleriyle bağlantıyı nasıl ciddileştirebileceğinizi görün, çünkü sadece aramızdaki bağlantının sayesinde geleceğinizi keşfedeceksiniz.

Soru: Üst güçler Afrikalıları sıcak iklime uyum sağlayabilsinler diye koyu bir ciltle mi yarattı?

Cevap: Hayır, bu direkt Işığın (Hochma, Bina, Zeir Anpin ve Malchut) dört safhasına bağlıdır, onların siyah tenli, Yerli Amerikalıların kırmızı tenli, Asyalıların sarı tenli ve Avrupalıların beyaz tenli olmasına bağlı değildir. Her şey koşullara bağlıdır.

Aslında, yalnızca manevi kök ile ilgilidir, çünkü her şey üstten aşağıya doğru iner. Afrika’daki insanlar, güneş çok daha güçlü bir şekilde parladığı için siyah değildir, ancak o manevi kökün özünde olduğu içindir. Bu, tüm alt olguların bir üst sebepten kaynaklandığı anlamına gelir.

Soru: Ölü Deniz’i Akdeniz’e ve Kızıldeniz’e bağlayarak kurtarmak mümkün müdür? Onu kurtarmalı mıyız?

Cevap: Gerçekten mümkündür. Şahsen, vanalar veya musluklarla otomatik olarak yapılırsa bunun dikkate alınabileceğine inanıyorum. Deniz suyu, Ölü Deniz’e eklenmelidir, çünkü Kinneret’ten akan su, bunun doldurulması için yeterli değildir.

Soru: Kişi, içsel özelliklerini değiştirerek, örneğin güneşin hareketini durdurmak gibi, doğa dış olayları etkileyebilir mi?

Cevap: Böyle şeyler Tora’da açıklanmıştır, ancak bu kesinlikle gerçekçi değildir. Kimse bunu yapmaz. Bu yönde düşünmenizi tavsiye etmem.

Soru: Her şeye, zaman, hareket ve yerin dışarıda olmadığı, ancak kişiden dışarı yansıdığı algısına göre mi bakmaya çalışmalıyız?

Cevap: Hayır, bu şekilde hareket edemezsiniz, çünkü edinimin bu seviyesinde değilsiniz. Ancak derece derece her şey ifşa olacak ve içinizde aşina olacak ve realiteye kenardan sakin bir şekilde bakacaksınız.

Soru: Eğer doğa bir kişinin olumsuz davranışlarına tepki gösteriyorsa, bu tek bir kişinin eylemlerinin bile sorunlar, rahatsızlık ve sıkıntıları uyandırdığı anlamına mı gelir?

Cevap: Tabii ki, hepimiz ve her birimiz için.

Soru: Gerçek amaç nedir? Kabala metoduna göre herkes onu kendi başına mı bulmalı?

Cevap: Evet, hayatımız boyunca ve hatta manevi gelişimin birden fazla yaşamı süresince gerçek hedefi açıklığa kavuşturuyoruz. Tamlığımızı gerçekleştirme noktasına geldiğimiz anda, bizler amacımıza ulaştığımızı, anladığımızı ve algıladığımızı “Şimdi, nihayet yaratılışın amacına ulaştım” diyebileceğiz.

Blitz Of Kabbalah Tips – 8/14/16

Ne yazık ki, bu ögeye yorum yapma özelliği kapatılmış.

"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed