Hızlı Kabala İpuçları – 10/2/16

Soru: İnsanlar çoğu zaman geleceği hayal eder ya da geçmişin anılarına dalmıştır. Burada ve şu anda yaşamayı öğrenmeli miyiz?

Cevap: Burada ve şu anda yaşamak zorundayız! Geleceğimizi kendimiz yaratıyoruz ve geçmişin bize vereceği hiçbir şey yoktur. Şu anda yaşadığımız şey. Günümüzün her anında, kendimizi Yaradan’a göre grup içinde inşa etmeliyiz, grup içinde O’nu aramalıyız!

Soru: Eğer hiç bir şeyden sorumlu değilsek, sebebi ve etkisi nedir?

Cevap: Tüm genel sistemin geleceği için kendi geleceğimizden sorumluyuz. O, bize onu dengelememiz için verildi, böylece onu geniş kapsamlı bir denge koşuluna getireceğiz. Sonraki boyuta çıkışının aşağıya indiği şey budur. Bunu kendimiz yapmak zorundayız. Bize yardım eden güçler vardır, ama sadece bu yardımı istediğimiz ölçüde.

Soru: Herkes Kabalist olamaz. Kabala bilgeliği sıradan bir kişiye nasıl yardımcı olabilir?

Cevap: Kişi ya Kabalist olur ya da bir Kabalisti takip eder. Başka yolu yok! İnsanlık, Kabala bilgeliğinden öğrendiklerini günlük hayatta kullanmak zorunda kalacaktır.

Soru: Eğitim metodunu kabul ediyorum, fakat böyle büyük miktarda bilgi için nasıl zaman bulabilirim?

Cevap: Fazla okumanıza gerek yok. Bir grupta karşılıklı işbirliği sistemi üzerine, nasıl birlikte çalışacağınızla ilgili birkaç makale vardır, böyle yaparak size üst sistemin ifşasına rehberlik eden, içsel hissiyatları almaya başlarsınız.

Soru: Üst sistemi neden etkilemeliyiz? O her şeyi mükemmel şekilde ve nihai bilgelikte yönetmiyor mu?

Cevap: Hiç değil! Yaradan mükemmel mi? Dünyamıza bakıyorum ve işleri bu şekilde yapmayacağımı düşünüyorum. Bu dünyadan daha kötü bir şey var mı?

Soru: Yaradan’ın haz alıp almadığını ya da ben haz alıyor muyum nasıl bileceğim?

Cevap: Bunun benimle hiçbir ilgisi yok. Ben başkalarına haz/mutluluk vermek zorundayım, tüm dünyaya ve sonra bütün bunlar doğal olarak O’na iletilir.

Soru: Arzum varsa, ancak her şey ve herkes ilerlemeyi reddederse ne yapmam gerekir?

Cevap: İlerleyeceksin! Ve böylece her şey onlara senin sayende iletilecektir; sonuçta onlara bağlısın.

Blitz Of Kabbalah Tips – 10/2/16

Ne yazık ki, bu ögeye yorum yapma özelliği kapatılmış.

"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed