Acı Çekmenin Nedeni Nedir?

Soru: Islah zamanı henüz gelmemiş olan insanlar neden hala acı çekmeli? Kabala bilgeliği gizlendiğinde, 1995 yılına kadar binlerce nesil boyunca acı çekmenin dışında neler yapmış olabilirler?

Cevap: Acı çekme, egoizmin gerçekten daha yüksek, özel ve sonsuz hazları isteyeceği noktaya gelişmesi gerektiği gerçeğinden kaynaklanmaktadır.

Bu yüzden atomların, moleküllerin, toprağın ve suyun yaratılışından başlayarak, ilkel organizmalar, bitkiler, hayvanlar ve son olarak bugünkü haliyle insana kadar gidecek uzun bir yolumuz vardı. Bu gerçekten çok uzun bir yoldu ve hepsi de acı içindeydi.

Bugün sadece son aşamamızda gelişmeye başladık. Fakat şimdi Kabala bilgeliğiyle ilerleme imkânımız var ki bu, Üst Işık’ı çekmek için özel bir metotdur.

Ve sonra Ahişena’nın yolu (zamanı hızlandırma) ile doğanın bizi acı yoluyla arkadan itmesi olmadan gelişimimizi hızlandırarak ancak edinimleri önceden görerek ileri gitme özlemi sayesinde gelişebiliriz. Acı bu şekilde durur. Bu, yaratılışın amacına doğru daima arkamızda olan “sopa” dan daha hızlı ileriye doğru “koşmanın” mümkün olduğu anlamına gelir, böylece o bize yetişemeyecektir.

What Is The Cause Of Suffering?

Ne yazık ki, bu ögeye yorum yapma özelliği kapatılmış.

"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed