Kıyameti Nasıl Önleyebiliriz?

Soru: Baal HaSulam’ın dediği gibi eğer tüm insanlık vahşiyse, bu daha gelişmiş uygarlıklar tarafından yok edilen vahşilerin başına gelene benzer bir kaderi beklememiz gerektiği anlamına mı geliyor? Büyük kitlelerde sürekli gelişen egoizmin farkında olmayan insanlar, medeniyetimizin kıyametini garanti altına mı alıyorlar?

Cevap: Vahşiler yok edilmedi. Hepimiz vahşiydik, bu yüzden farklı olduğumuzu düşünmemeliyiz. Bugün bile, bizler belli bir anlamda vahşileriz. Toplumda, ailede nasıl etkileşim kurduğumuza bakarak, akıllı yaratıklar olduğumuzu söylemek zor.

Egoistik içgüdümüz bizi her zaman hareket ettirir. Gerçekte maymunlardan daha kötü görünürüz. Maymunlar kendine zarar vermezler, oysa bizler kolektif olarak bilinçli ve kasıtlı kendimizi imha ediyoruz.

Doğada homo sapiens gibi başka hiçbir tür yoktur, kendini imha etmek isteyen akıllı bir insanoğlu. Mutlu bir hayat yaşayabiliriz, ancak hayatımızı, mutlaka kendini yok etmeye götüren belirsizlik, korku ve endişelerle doldurarak berbat ediyoruz. Bizi benzersiz kılan şey budur.

Fakat medeniyetimiz yok olmayacak. Hala doğanın bizim için öngördüğü, önceden belirlenmiş hedefe ulaşmamız gerekiyor. Tutacağımız yolu seçebiliriz. Izdırabın yolunda veya iyinin yolunda hedefe ulaşıp ulaşmayacağımızı seçebiliriz, Işığın yolu, üst gücü üzerimize çekerek, bizi doğru bir şekilde toplayacak ve düzene sokacak demektir.

How Can We Avoid An Apocalypse?

Ne yazık ki, bu ögeye yorum yapma özelliği kapatılmış.

"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed