Izdırabın Nedeni Nedir?

Soru: Islah zamanı henüz gelmemiş olan insanlar neden hala ızdırap çekmeli? Ve 1995 yılına kadar, Kabala bilgeliği gizi olduğunda, binlerce neslin dönemi boyunca ızdırap çekmenin dışında neler yapabilirlerdi?

Cevap: Izdırap çekme, egoizmimizin mutlaka daha yüksek, özel ve sonsuz hazları isteyeceği bir noktaya kadar gelişmesi gerektiğinden kaynaklanır.

Dolayısıyla atomların, moleküllerin, toprağın ve suyun yaratılışından başlayarak, ilkel organizmalar, bitkiler, hayvanlar ve son olarak bugünkü haliyle insana kadar gideceğimiz uzun bir yol vardı. Bu gerçekten çok uzun bir yoldu ve hepsi de ızdırap içindeydi.

Sadece günümüzde, son aşamamızda gelişmeye başladık. Fakat şimdi, Üst Işığı çekmenin mümkün olduğu özel bir yöntem olan, Kabala bilgeliğiyle ilerleme imkânımız var.

Ve sonra Ahişena’nın yoluyla (zamanı hızlandırma), doğanın ızdırap yoluyla bizleri arkamızdan itmesi olmadan gelişimimizi hızlandırabiliriz, ancak edinimleri önceden görerek ileri gitmek için özlem duyarız. Bu şekilde ızdırap durur. Bu, her zaman arkamızda olan “sopa” dan daha hızlı bir şekilde yaratılışın amacına doğru “koşma”nın mümkün olduğu anlamına gelir, böylece bize yetişemeyecektir.

What Is The Cause Of Suffering?

Ne yazık ki, bu ögeye yorum yapma özelliği kapatılmış.

"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed