Hızlı Kabala İpuçları – 7/17/16

Soru: İbranicede “Babil” kelimesi ne anlama geliyor?

Cevap: “Babylon” kelimesi, “Bil bul” kelimesinden türetilmiştir, bu da karıştırma anlamındadır. Bu, tüm kabilelerinin eski Babil’deki bir kabilenin içine karışması ve daha sonra dağılmaları ve yeniden yerleşmeleri anlamına geliyor.

Soru: İbranice bilen birinin Kabala bilgeliğini çalışması daha kolay mıdır?

Cevap: Genellikle, evet, ancak bunun özel bir önemi yoktur, çünkü üst dünyanın edinimi efor ve çabaya bağlıdır. İsrail üniversitesindeki bir dilbilim profesörü, Kabala bilgeliğini çalışabilir ve hiçbir şey elde edemezken, dilin sadece yarısını öğrenen bir kişi gayret gösterebilir ve üst dünyaya erişebilir.

Soru: Michael, Adam, Rebecca, Sarah ve David gibi belirli isimlerdeki kişilerin maneviyata daha çok ilgi duyduklarını fark ettim. Neden böyle?

Cevap: Haklı olduğunuzu sanmıyorum. Öğrencilerimizin isimleri hakkında istatistiksel bir çalışma yapsaydık, şüphesiz ki aralarında bu isimlerde birçok kişi bulurduk.

Soru: Bir dilin kodunu keşfetmek nasıl mümkün? Hayvanların dilini anlamayı öğrenmek mümkün müdür?

Cevap: Bilmiyorum ve hayvanlarla konuşmuyorum.

Yorum: İbrahim’in hayvanların dilini anlamış olduğunu söylerler.

Düşüncem: Bunun anlamı maneviyata giren bir kişinin, cansız, bitkisel ve hayvansal seviyelerde olan her şeyi anladığını, egoizmin doğanın bu sevilerdeki ifadesi anlamına gelir.

Soru: İbrani dilinin harfleri manevi anlamlarına/önemlerine göre mi sıralanır?

Cevap: Onların neye ait olduklarına bağlıdır. Alfabedeki en önemli harf, ilk harf “Aleph – א” dir. Onlar yukarıdan aşağıya, Bina’dan Malhut’a doğru düzenlenmiştir.

Soru: Harfler ve sözcüklerin kombinasyonları bir insanın kaderini programlayabilir mi ve kendi içinde yaşam ve enerji taşırlar mı?

Cevap: Hayır. Yaşam gücü sadece kişinin içinde olabilir. Harflere inanmayın ve onlara fazla önem atfetmeyin. Onlarla meditasyon yapmayın, onlarla dua etmeyin ve onlardan hiçbir şey istemeyin. İçlerinde hiçbir şey yok!

Blitz Of Kabbalah Tips – 7/17/16

Ne yazık ki, bu ögeye yorum yapma özelliği kapatılmış.

"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed