Tanrıların Simgeleri

Torah, Deuteronomy 12:3: Ve onların sunaklarını söküp, anıtlarını parçalayıp, abidelerini ateşle yakacak, tanrılarının oyulmuş resimlerini devireceksin ve onların adını o yerde yok edeceksin.

“Tanrıların simgeleri” benim içimde. O, ibadet ettiğim, ona değer verdiğim, amaç olarak düşündüğüm şey. Bu nedenle, tamamen imha edilmesi gerekir.

Bunların hepsi bir amaç için hedeflediğim referans noktalarıdır. Bunu yapmalı, bunu başarmalı ve bunu uygulamalıyım. Bununla birlikte, kendim için tek bir hedef belirlediğimde ve tüm özlemim yalnızca onu başarmak için yönlendirildiysem, geriye kalanların hepsi yok edilmelidir.

Bu konuda; “Siz kendiniz inşa ettiğiniz tanrıların simgelerini kırın” diye yazılmıştır.

Soru: Bu “tanrılar” kazançlarımız, kariyerimiz, emeklilik fonları vb. midir?

Cevap: Hayır, bir kişinin fiziksel varlığı için gerekli olan her şey kalmalıdır. Bunu düşünmeli ve elbette kendisi için ihtiyaçlarını karşılamalı ve toplumun eline düşmemelidir. Geri kalanlarının hepsini sadece ortak bir amaca ulaşmak için vermelidir.

Soru: Onların adını o yerde yok edeceksin,” ne demektir?

Cevap: Ad, yanlış yoldan yürürken, daha önce elde etmiş olduğunuz şeydir ve siz onu manevi başarı olarak değerlendirmiştiniz. Şimdi bundan ayrılmak gerekli; sizi bir şeye yönlendirdiğini düşündüğünüz ama şimdi önünüzde tamamen başka bir şey – ıslah olmuş arzunuzun içindeki manevi imaj – görmektesiniz.

Öncelikle, kısmi imgeler, ardından da Yaradan’ın, ihsan etme ve sevgi niteliği olan eksiksiz görüntüsünü göreceksiniz. Sadece bu nitelik tüm arzularımızı doldurmalıdır ve arzular sadece bu niteliği yayacak şekilde biçimlendirilmelidir.

http://laitman.com/2016/11/images-of-gods/

Tartışma | Share Feedback | Ask a question




"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed