Hızlı Kabala İpuçları – 7/10/16, Bölüm 1

Soru: Aynı ilkel yabani, daima içimizde bulunmaktadır ki duygularımızı kullandığımızda bizi yener. Bu parça her zaman insanda kalacak mı?

Cevap: Hayır, her zaman değil. Kabala bilgeliği ile meşgul olmaya devam ederseniz, içinizde iki karşı kuvvetin olduğunu ve orta çizgi olarak adlandırılan, özgür seçim ile onların arasında olduğunuzu hissedeceksiniz.

Soru: Kültürler ve medeniyetler arasındaki çatışma, Yaradan tarafından yukarıdan mı belirlendi, yoksa bu egoist insan arzularının sonucu mu?

Cevap: Aynı şey. Çatışma, Yaradan’ın yönettiği egoizm aracılığıyla yaratılır. Doğada tek başına hiç bir şey olmaz. Bizler, her şeyi yöneten doğa adlı bir sistemdeyiz.

Soru: Kuş sürülerinin, toplu hareket ettiklerinde Yaradan’ı hissettiklerini söylemek mümkün mü?

Cevap: Hayır, kuşlar Yaradan’ı hissetmemektedirler. Genel yönetim gücünü içgüdüsel olarak hissederler ve buna itaat ederler. Büyük kuş sürüsü aynı anda bu tarafa ya da diğer tarafa döner, hiçbiri diğerlerini engellemez. Balıklarda da benzer şeyi görmek mümkündür. İnsanların içgüdüsel olarak bunun gibi karşılıklı işbirliği yapmaya başlayacaklarını hayal bile edemeyiz.

Soru: Geride bıraktığımız 230 yılı ıslah tamamlanıncaya kadar (Gimar Tikkun) azaltabilir miyiz ve ne kadar azaltabiliriz?

Cevap: Evet, yapabiliriz. Bunun için sınır yoktur. Hepimiz derhal tek bir bütün halinde, tek bir niyetle toplansaydık, o zaman, bununla, şimdiki dünyevi varlığımızı bitirirdik ve birlikte sonsuz ve mükemmel dünyada, kolektif ruh koşulunda olduğumuzu hissederdik.

Soru: Şimdiki nesil, faşizmin ve Nazizm’in ne olduğunu unutmuştur. İki nesil önce, insanlar onlar yüzünden hayatlarından vazgeçti. Peki, neden ızdırabın nesilden nesle geçtiğini söylüyorsunuz? İnsanlar ne hatırlıyorlar?

Cevap: İkinci Dünya Savaşı gibi korkunç olayların meydana geldiği nesil, seçme özgürlüğüne sahip değildi. Siz seçme özgürlüğüne sahipsiniz, bu nedenle, iyilik ve kötülük hissini anlayabilir, tanıyabilir ve ulaşabilirsiniz. Bunun aksine, o kuşak için başka seçenek yoktu. Yaşadıkları muazzam ve korkunç darbelerin kötülüğünü hissettiler. Ama özellikle bu korkunç ızdıraptan sonra, seçme özgürlüğüne getirildik. Bu nedenle, bugün, özgür seçimimizi daha bilinçli ve doğru bir şekilde yapabiliriz.

Blitz Of Kabbalah Tips – 7/10/16, Part 1

Tartışma | Share Feedback | Ask a question




"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed