Dünyanın Islahı İçin Kaç Kişi Gerekiyor?

Soru: Yaradan, bugün dünyada var olan yaklaşık yedi milyar insanın içinde kıyafetlenmiş muazzam bir alma arzusu yarattı. Baal HaSulam’ın yazdığı “Son Nesil” adlı makalesinde olduğu gibi, yalnızca birkaç bin kişide veya daha fazlasında, O kıyafetlenebilir mi? Kaç tane biyolojik bedenin, alma arzunun ıslahına öncülük edeceği fark eder mi? Yoksa on kişi yeter mi?

Cevap: Evet. En önemlisi, on kişinin evrensel egoizmin simgesi olacağıdır; diğer bir deyişle, tüm insanlığın egoizmi (milyarlarca insan), bir araya gelerek, bu egoizmi etkisiz hale getiren ve birlikte tutarlı bir bütün haline gelen bu onluda yoğunlaşacaktır. Bu koşul, ortak bir ruh olan Adem olarak adlandırılır.

Anlaşılabilir bir şekilde, milyarların içinde kıyafetlenmesine göre on kişiye yoğunlaşıldığında, egoizmi düzeltmek daha karışık ve zor olacaktır. Bu nedenle, Kabala bilgeliği özellikle bugün bizi ıslaha ulaşmaya çağırıyor.

Gelecekteki Üçüncü Dünya Savaşı’ndan sonra, çok daha kötü olur. Savaşın getirdiği acılar insanları birleşmeye zorlasa bile seçme özgürlüğü hâlâ var olurdu. Herkesi birlik olma kararına nasıl getireceğimiz problemine sahip olurduk. Bu nedenle, bugün ıslahla meşgul olmalıyız.

http://laitman.com/2016/11/how-many-people-are-required-for-correction-of-the-world/

Tartışma | Share Feedback | Ask a question




"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed

Önceki yazı:

Sonraki yazı: