Dostlar Olmadan Hayat Tehlikelidir

Yorum: Harvard Üniversitesi tarafından yürütülen bir araştırmaya göre arkadaşlar olmadan hayat, sigara kadar tehlikelidir. (Newsweek)

Benim Yorumum: Kişi birçok faktör tarafından etkilenen bir sistemdir; yalnızlık, üzüntü, korkular, endişeler, her türlü şüpheler ve toplum tarafından üzerindeki baskılar. Bütün bu faktörler ciddi hastalıklara neden olabilen, büyük baskı yaratır.

Yorum: Araştırmaya göre, akrabaları ile çok az bağı olan ve birkaç arkadaşa sahip olan yalnız insanların kanındaki fibrinojen seviyesi, çalışmaya katılan diğerlerinden %20 daha yüksektir.

Benim Yorumum: Bir kişinin toplumla temas halinde olması gerekir. Bu bizim doğamızdır. Bu nedenle, yalnız kişi bilinçaltında sürekli olarak ilişkiler arar ve onları bulamazsa sürekli stres ve baskı altındadır.

Soru: Sanal ilişkiler içinde olan gençlerin, yalnız hissettiklerine inanıyor musunuz?

Cevap: Evet, sanal ilişkilerde hiçbir sıcaklık olmadığından, son zamanlarda yalnızlık daha akut hissedilmektedir. Ama bu yine de olumlu bir süreçtir çünkü büyüyen yalnızlık kötülüğü tanıması için kişiye rehberlik eder. Sorun, bunun nasıl olacağıdır; acı çekerek uzun bir yoldan mı yoksa Üst Işık yoluyla hızlı mı gerçekleşeceğidir.

Life Without Friends Is Dangerous

Tartışma | Share Feedback | Ask a question




"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed