Yaradan’ı Nasıl İfşa Edebilirim?

Soru: Yaradan bu kadar uzun bir süredir kendini neden ifşa etmedi?

Cevap: Bizler net fiziksel bir dünyada varız! Yaradan’a ulaşmak isterseniz, ihsan etme ve sevgi özelliğini ifşa etme arzusu içinde olmak zorundasınız!

Eğer böyle bir arzunuz varsa, bu sevmek ve ihsan etmek zorundasınız anlamına gelir. Sevmenin anlamı diğerlerinin arzularını almak ve onları gerçekleştirmektir.

Böyle bir arzuya sahip misiniz? Hayır. Yani bunun anlamı, Yaradan’ı ifşa edebilecek hiçbir şeye sahip değilsiniz!

Yaradan saklanmıyor. Doğamız öyle ki her şey niteliklerin benzerliği kanununa göre ortaya çıkar. Gözlerimle duyamam, ancak kulaklarımla duyarım çünkü görme ve işitme için dalgalar farklıdır. Bu Yaradan’la da aynıdır. Eğer O’nu hissedebileceğim organa sahip değilsem, bu O’nu hissetmiyorum anlamına gelir! O burada, ama ben O’nu hissetmiyorum.

Kendi içinizde yeni bir duyu organı yaratmak zorundasınız. Bizim yaptığımız budur. Bu yüzden biz, “Lekabel = almak” kelimesinden gelen Kabalistler olarak adlandırırız. Çevremizde var olan olgunun hissiyatını almak istiyoruz. O, tüm Evreni, tüm doğayı tamamlayan ve yöneten güçtür.

O zaman var oluşumuzun amacını, hayatın her anında bize neler oluyor, ne oldu, neydi ve ne olacak bulup çıkaracağız. Sonuçta, her şey bu gücün doğasında vardır!

How Can I Reveal The Creator?

Tartışma | Share Feedback | Ask a question




"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed