Mutluluğa Ulaşmak Mümkün Müdür?

Soru: Kişinin bu dünyada mutlu olabileceğine inanıyor musunuz?

Cevap: Bu mümkün değildir. Gözlerinizi kapatabilirsiniz; hatta sarhoş olabilir ya da uyuşturucu alabilirsiniz, belirli çerçevelerde kendinizi kısıtlayabilir ve başka bir şey düşünmeyebilirsiniz, ama eğer kişi kendini gerçekten keşfederse, daima gelişmeyi, anlamayı, hissetmeyi, bilmeyi ve her şeyi elde etmeyi isterse, dünyamızda mutlu mutlu olmak mümkün değildir.

Soru: Bu, dünyamızın bize, bizi gerçek mutluluğa yönlendirmek amacıyla verildiği anlamına mı geliyor?

Cevap: Bu dünya bizlere gelişimimizin başlangıç noktası olarak verildi. Biz bu dünyada başka bir şekilde gelişemeyiz. Bu dünyada yaptığımız her şeyin kesinlikle faydasız olmasının nedeni de budur. Bu, gerçek hayat manevi yükselişle başlar ve bu dünya orada bir nokta gibi kalır anlamına gelir. Tarih boyunca yapmış olduğumuz her şey sadece bu başlangıç noktasıdır.

Soru: Tüm bilimsel ve kültürel eserlere ne diyorsunuz?

Cevap: Tüm bilimsel ve kültürel eserler bizim egoizmimizin eserleridir. Tüm bu büyük eserler ve fikirlerden hiçbir şey kalmaz. Tüm insanlık tarihi, hayvansal seviyede bir tarihtir.

Kendimize kenardan bakmaya başladığımızda, tüm eylemlerimizin egoizm olduğunu anlarız. Bu tamamen içgüdülerimizin bir sonucudur; bizi şiirler, romanlar, müzik ve diğer sanat eserlerini yazmaya yönlendirir. Bu nedenle, bunların hiçbirinde, hiçbir şekilde üst nitelikler, koşullar ya da başarılar yoktur!

Bütün tarihimiz, deneyimlediğimiz her şey ve tarihimiz boyunca birikmiş olan tüm değerlerimiz, gelişmemizin geri kalanına kıyasla, sadece küçük siyah bir noktadır. Ancak maneviyatı elde ettiğimizde, bütün bunlar için üzüntü duymayız çünkü o zaman gerçekten de yıldızlar arası yolculuğa başlarız.

http://laitman.com/2016/10/is-it-possible-to-attain-happiness/

Tartışma | Share Feedback | Ask a question




"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed

Önceki yazı:

Sonraki yazı: