Kabala Bilgeliği Kim İçindir?

Soru: Kabala Bilgeliğinin dağıtımı kim içindir?

Cevap: Kabala Bilgeliği, hayatın anlamı ile ilgili soruları cevaplar. İnsan yıllarca gelişmiştir, tüm diğer hayvanlar gibi yaşamanın dışında kendine hayatın anlamını sormamıştır bile. Ama egoizmi büyüdükçe “Hayatın anlamı ve ıstırabın anlamı ne? Neden ya da kim için ıstırap çekiyoruz?” merak etmeye başlamıştır.

Bizim kuşağımızın pek çoğu bu soruları sormakta, istatistikler tarafından kanıtlandığı gibi, insanlığın yarısı depresyonda. Kabala İlmi bize, insan tarafından icat edilenden değil ama doğa tarafından belirlenenden, hayatın anlamı ve amacının ne olduğundan bahseder.

Hayatın anlamı, varlığımızın sonraki seviyesini ifşa etmek, bu seviyeye şimdiki yaşamımızda yükselmek, yaşam ve ölüm arasındaki bariyeri aşmak ve maddesel bedenimizden uzaklaşmaktır. Bunu yapmak isteyen birçok kişi var. Ve henüz ilgileri olmadığından gelip, dinleyip ve ayrılanlar var. Ayrıca fikrîlerimizi dine dönük olarak duyanlar var.

Biz kimseyi kalması için zorlamayız çünkü Kabala ilmi egosu sonuna kadar gelişmiş olanlar içindir. Bu insanlar kendilerine hayatın anlamı hakkında soru sorarlar ve bunun cevabını almaları gerektiğini hissederler ve onların hayatın amacını bilmeleri gerekir.

http://laitman.com/2016/09/who-is-the-wisdom-of-kabbalah-meant-for-2/

Tartışma | Share Feedback | Ask a question




"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed

Sonraki yazı: