Hızlı Kabala İpuçları – 5/1/16

Soru: Bir kişinin kendini değiştirmesi gerekir mi gerekmez mi?

Cevap: Bir kişi kendini Yaradan ile uyumlu bir şekilde değiştirmesi gerekir.

Soru: Hastaysam ve yanılmaktan yorgun düşmüşsem ne yapmalıyım?

Cevap: henüz içinde yer almaya başlamadınız. Bunu kişisel gelişiminize uygulamanız size kalmıştır.

Soru: Diğer insanlara karşı yaptığım hatalardan ötürü üst sistem tarafından cezalandırılmaktan çok korkuyorum. Bu yüzden kendime işkence ediyorum. Ne yapmalıyım?

Cevap: Sözde sizi bekleyen bir ceza hakkında düşünerek kendinizi cezalandırmanız kesinlikle yasaktır. Bunu değil, kişi sadece kendisi için, ruhu için nasıl iyi bir şey yapabilirim diye düşünmelidir.

Soru: Bu dünyada suç ne demektir biliyoruz. Peki, manevi dünyada suç ne demektir?

Cevap: Manevi dünyada sadece bir çeşit suç var: Yaradan’ı içlerinde keşfetmek üzere insanlara yakınlaşmamak. Yalnız tek bir emir var: İyi bir iş ve kötü bir iş. İyi bir iş diğer insanlarla elbirliği ile çalışıp bu yaklaşımda Yaradan’ı ortaya ifşa etmek, kötü olan ise bunun tersine yapılan şeydir.

Soru: “Kendimizi ıslah ederek dünyayı ıslah etmekteyiz” diyorsunuz. Fakat siz kendiniz değişseniz bile savaşlar hala devam ediyor. Ne yapılabilir?

Cevap: Ne yapılabilir: Henüz ıslah olmuş değilim.

Soru: Yaşlanınca neden kişi daha fazla yalnız kalır?

Cevap: Çünkü kimse ona ihtiyaç duymaz. İnsanlara yardım edebilmek için onların bize ihtiyaç duyduğundan emin olmalıyız. Eğer her şey iyi giderse yalnız hissetmezsiniz.

Soru: Özgür irademiz olmadan birbirimize karşı yaradan tarafından yönetilen “melekler” olarak adlandırılabilir miyiz?

Cevap: Bizler gerçekten birbirimize karşı meleğiz. Fakat diğer insanlarla iletişim kurduğumda, onların niteliklerinden öğrenerek ki bu nitelikler onların içindeki melek nitelikleri, bu nitelikleri içimde canlandırabilirim.

Soru: Bir kaç dakika sohbetten sonra yorgun düşen insanlarla iletişim kurmak zor. Kabala bilgeliği bana yardım edebilir mi?

Cevap: Kesinlikle. Birbirinizle ve Yaradan’la daha fazla konuşuyor olacaksınız.

Soru: İletişim kurmada maksimum başarıyı yakalamak için Kabala bilgeliği ne tavsiye eder? “İletişim dâhisi” terimini nasıl yorumluyorsunuz? İletişimde maksimum başarıyı yakalamış bir kişi mi?

Cevap: Her şey etrafımızı çevreleyen dünyayı nasıl hayal ettiğine bağlıdır. Her şeye arkasında Yaradan’ın durduğu teatral bir performans olarak bakarsan, diğerlerine de bu şekilde yaklaşmaya başlayacaksın, onlarla bağ kurmaya çalışarak ve onların içinden Yaradan’la bağ kurarak. “Ondan başkası yok” makalesini okuyun ve Şamati kitabından birkaç tane daha başka makale okuyun.

İnsanlara karşı doğru yaklaşımı bulacaksınız, sıkıntı kalmayacak.

Blitz Of Kabbalah Tips – 5/1/16

Tartışma | Share Feedback | Ask a question




"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed

Önceki yazı:

Sonraki yazı: