Başka Bir Kişiyi Nasıl Hissedebilirim?

Soru: Başka bir kişiyi hissetmeyi nasıl isteyebilirim? Kişinin içi acıyla, aşağılanmayla ve korkularla dolu; birinin beni hissedeceği düşüncesi beni dehşete düşürüyor.

Cevap: Diğer insanların acı, aşağılanma ya da korkularını hissetmekten bahsetmeyin! Aksine kişinin kalpteki noktasını, Yaradan’a özlemini hissetmelisiniz. Yalnız bu bakımdan o sizin dostunuzdur. Başka hiçbir şey, bedeni ya da egosu artık sizi etkilemez. Kendinizden utanmamalı ve kendinizi kırbaçlamakla meşgul olmamalısınız. Siz bu dünyadaki herkes gibi kusurlarla dolusunuz.

Yani biz kalpteki noktalarımızla, Yaradan’a olan özlemimizle birbirimize bağlıyız. Diğer her şey görünüşte aşağıda kalır. Biz sadece bu noktaları yükseltiriz ve birbirimizle bağ kurarız.

Geri kalan her şeyde bizler egoistleriz, yeryüzünde geri kalan tüm insanlar gibi, çünkü Yaradan bizi egoist bir arzuyla yarattı ve iyi olamayız. Ve hatta “Kötü eğilimi Ben yarattım, şifa olarak da Tora’yı yarattım, içindeki Işık onu iyiye çevirecektir” (bkz.Kidduşin 30b) diye yazılmıştır.

Her birimiz, tamamen kötüyüz, tamamen olumsuzuz öyle ki kendimizi ıslah etmeye başlamadan önce bunu hayal bile edemeyiz. Yani, gerçekten tamamen kötü olduğunuz için rahat olabilirsiniz. Ama şimdi üst Işığı çekerek ıslah olmamız gerekli. Kendi içimizdeki kötülüğü ıslah etmemiz gerektiğinden bahsetmiyoruz; aksine Üst Işık yavaş yavaş gelir ve onun iyiliği sayesinde kötülük dengelenir.

http://laitman.com/2016/10/how-can-we-feel-another-person/

Tartışma | Share Feedback | Ask a question




"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed