Yüzyıllarca Süren Istıraba Ne Gerek Vardır ?

Soru: Asırlarca ıstıraba dayalı bir dünya tarihine ve manevi mutluluk yolunda her gün sonsuz ıstıraplar çeken milyarlarca insana niçin gerek duyarız ?

Cevap: Bizim şimdiki durumumuzun üzerine yükselebilmeye ilişkin yöntemi bulabilmemiz gerekir. İçinde bulunduğumuz bencilce her bir seviyenin içerisinde, bencilce seviyeyi özgeci seviyeye dönüştürebilmeye başlayabilmek adına, derece derece, yavaş yavaş ve bilinçli olarak gelişmemiz gerekir. Bu nedenle, bugüne kadar içinden geçmiş olduğumuz bütün bencilce gelişimimizin hepsi zaruriydi. Bu 15-20 sene kadar büyümesi gereken küçük bir çocuğun ta ki yetişkin olana ve bağımsızca kendini idare edinceye kadar olduğundaki gibidir.

Onun buna niçin ihtiyacı olduğunu sorabilirsiniz. Bizler şayet bilge, olgun şekilde doğmuş olsaydık, yani bencillik yerine özgecilik içinde, sevgi ve ihsan içerisinde, birbirimiz arasında sürekli olarak bağ içinde olabilseydik daha iyi olurdu. Vaziyet böyle olsaydı, o zaman insanlar herhangi bir şey edinemezdi. Bizler Adam HaRişon (İlk Adam) adı verilen gelişimimizin safhalarının içerisinden zaten geçmiştik. Bu demektir ki, aramızda mümkün olabilecek en mükemmel bağa dair tüm tertibe ”Cennet Bahçesi” adı verildiğidir.

Bizim ”Adam” olarak adlandırdığımız, hepimizin bütünüyle birlik ve bağ içinde olduğu zamanda, o seviyedeyken mevcut idi. Mesele şu ki, o seviyede bizler, Adam HaRişon sistemi içindeki, bilinçsiz mevcudiyetimize göre bu sebeple melek olarak adlandırılanın dışındaki başka bir şeyi keşfedememiştik.

Melek kötü bir seviyedir, manevi kötü bir seviye.. ve bizim daha fazla edinimde bulunmamız, Yaradan’a benzer hale gelebilmeye ulaşabilmemiz gerekir. Bu bizim melek seviyesinden, adam seviyesine yükselmemiz gerektiği anlamına gelir. İnsan, ”Adam” kelimesi, ”Dome” (benzer) kelimesinden gelir, bizim yükselmemiz gereken seviye, Yaradan’a benzeme seviyesidir.

Bizim Yaradan gibi aynı şekildeki düşüncelere ve hissiyata sahip olmamız gerekir. Bu da, hayvansal seviye ve insan seviyesinin arasındaki boşluğun üstesinden kendi başımıza gelmemiz anlamına gelir. Bu yüzden bizler çok yavaş ve zahmetli bir şekilde gelişiriz. Bizim karşı karşıya kaldığımız gelişim seviyesi budur.
[193783]

Rusça Kabala Dersinden, 19.06.2016

Dr. Laitman’ın bloğunda 13 Ekim 2016, saat 9:17’de yayınlanmıştır

 

Tartışma | Share Feedback | Ask a question




"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed