Yaradan’ın İlk İfşası

Soru: Sık sık dostlar arasındaki birlikten bahsediyorsunuz, ancak maddi ve manevi duygular arasındaki farkı açıklayabilir misiniz? Bu kadar çok kavram öğrendikten sonra, genel bir karışıklık olabilir; iyi ya da kötü ruh hali nedir, sıradan bağlardan kaynaklanan sevinç ne ve genel olarak kişinin duyguları neler.

Bu duyguları ayırt etmek mümkün mü yoksa hepsi inanç metoduna göre mi çalışır? Hepsi çok çelişkili. Bir gün iyi sıradan bir hayata sahip olduğumu hissediyorum ve iyi bir ruh hali içindeyim ve tüm dünyayı seviyorum ve bir sonraki gün herkesten nefret ettiğimi hissediyorum. Sonuçta, bu duygular kişinin ilerlemesine göre ve onun manevi yükselişine göre değişir. Maddi dünyada bizim ilişki kurma yolumuza ve diğer insanlar hakkında hissetme şeklimize, bunların hepsi çok benzer

Cevap: Dostlarla karşılıklı ilişkileri tartışmayla ve onların nitelikleriyle Yaradan’ın karakterini karşılaştırmayla, grup içinde kalıcı sürekli çalışmayla olur yalnızca. Yaradan’a benzeme ve taklit etmek ilişkilerinize rehberlik edebilir. Böylece aranızda O’nun görüntüsünü, üst dünyanın ilk derecesini (Asiya dünyasının Nefeş’i) yaratacaksınız. Bu sizin Yaradan’ı ilk ifşanız olacak.

http://laitman.com/2016/09/the-first-revelation-of-the-creator/

Tartışma | Share Feedback | Ask a question




"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed

Önceki yazı: