Kabala Bilgeliği: Ne İle İlgilidir? Kim İçindir? Ve Ne İçindir?

Soru: Kabala Bilgeliği ne ile ilgilidir?

Cevap: Kabala Bilgeliği bize doğadaki iyi güç, Işık ile hepimizin nasıl egoizmimizin üzerine yükselmek zorunda olduğumuzdan ve nasıl herkesle tek ve bütün bir arzuda bağlanıp iyi olunacağından bahseder. Aramızda ortaya çıkan sevgi ve ihsan etmenin olumlu niteliğine Üst Güç denir çünkü o egoizmimizin üstündedir. O Yaradan olarak adlandırılır çünkü O bizi O’nun zıttı niteliğinde yarattı, yazılmış olduğu gibi “Kötü eğilimi ben yarattım.”

Soru: Kabala Bilgeliği kime yöneliktir?

Cevap: Doğumunun sırrını, kaderini ve hayatın anlamını keşfetmek için bir arzu hisseden herkes içindir. Tüm kaynaklarımıza göre, Kabala ilmini çalışmada herhangi bir sınırlama yoktur.

Soru: Dindar insanlar neden Kabala Bilgeliği’ne karşı çıkarlar?

Cevap: Yalnız, Kabala İlminin amacını anlamayanlar ona karşı çıkar, birçok dindar olmayan insanın da yaptığı gibi. Kabala İlmi hiçbir şekilde dine değinmez çünkü din, kişiyi sadece dünyevi geleneklere göre yaşayabileceği bir çerçevenin içinde tutmak amacındadır bunun haricinde kişinin niteliğini bencillikten özgeciliğe çevirme amacına sahip değildir. Baal HaSulam “Dinin Özü ve Amacı” makalesinde bunu büyük ayrıntılarıyla açıklar.

http://laitman.com/2016/09/the-wisdom-of-kabbalah-what-is-it-about-who-is-it-for-and-for-what/

Tartışma | Share Feedback | Ask a question




"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed

Sonraki yazı: